Zobraziť přihlasovací formulár

Mužské priznania - z akých dôvodov môže vzťah skončiť?

  • Publikované:
Mužské priznania - z akých dôvodov môže vzťah skončiť?

Alebo Čo by ženy nemali podceňovať. Pretože brať niečo ako samozrejmosť, a partnera obzvlášť, je až moc obvyklé. Možno si myslíme, že by sme spolu predsa mali zostať v dobrom i zlom, tak nášmu vzťahu troška tej bezohľadnosti neublíži. Opak je ale pravdou, už dávno nám za chrbtom nestojí výstraha spoločnosti, ktorá nedovoľuje rozchody, rozvody ani odlúčenie. Vybrali sme pre vás niekoľko príkladov, ako môže vzťah skončiť, aj keď si myslíme, že robíme všetko dobre.

Keď pomyslíme na rozpad vzťahu, ako prvá nás ako príčina asi napadne nevera. Tá je väčšinou ale len dôsledkom dlhodobej neharmonie a často k nej ani nedôjde. Ľudia sa rozchádzajú predovšetkým preto, že navzájom nenapĺňajú svoje potreby. A to zďaleka nie len sexuálne.

Svokra sa s nami rozhodla bývať. A je celkom jedno, čí matku (alebo rodiča všeobecne) máme na mysli. Po narodení dieťaťa, z finančných dôvodov, zo zdravotných... často je jeden partner nútený súhlasiť s niečím, s čím zďaleka nie je stotožnený. A okolnosti sú veľmi nepriaznivé, pretože nikto nepovie, čo si naozaj myslí, a vzťah tak často skončí z domnelej slušnosti.

Skončíme tak, že finančne podporujeme blízku (i ďalekú) rodinu. Niekedy sa úspech nevypláca a tí, ktorí majú, sú často nútení dávať. Pretože tak sa to v rodinách robí a prečo by nepožičali, keď im to neublíži. A nie nadarmo sa hovorí, že dobré účty robia dobrých priateľov. Lenže od pôžičky k nedobrovoľnému daru je cesta kratšia, než by sme si mysleli.

Trávila viac času pozeraním sa na mobil ako na neho. Nikto si nemyslí, že by moderné technológie mali až taký vplyv na vzťahy, kým ich to nestretne. A koľkokrát už sme si vzdychli nad pármi, ktoré sedia v reštaurácii pri večeri, a obaja trávia čas na svojom telefóne, namiesto toho, aby sa si navzájom pozerali do očí, hovorili spolu a počúvali sa? Každý by sme si mali siahnuť do svedomia a pokúsiť sa úprimne odpovedať na otázku, či nie je náš mobil lepší priateľ, ako náš partner. A ak áno...

Očakávala, že za ňu vyrieši všetky problémy. Našla svojho rytiera v lesklej zbroji, ktorý bol ochotný sa o ňu s láskou starať... tak na neho hodila zodpovednosť vlastne za všetko, čo sa jej v živote dialo. A z princeznej sa stalo veľké dieťa, čo tak nejako znamenalo isto istý koniec rozprávky.

Chcela ho zmeniť. Je to klišé? Asi áno. Ale milovať človeka by sme mali preto, aký je, nie preto, aký by byť mohol, keby sa kvôli nám trošku snažil. Naša láska potom druhého inšpiruje k tomu, aby bol najlepšou verziou seba samého. A platí to aj naopak. Milovať niekoho podmienečne, to nie je láska.

Flirtovala s priateľmi. Niektoré ženy sú stelesnený flirt, ani to nemusia robiť zámerne. Ale ak sa neukľudnia a po partnerovom boku (aj keď tam zrovna fyzicky nie je) sa nenaučia správať ako zadané ženy, často vzniká problém. Dávajú tak totiž svojmu partnerovi neverbálne najavo, že sú síce vo vzťahu, ale dostupné pre ostatných. A prirodzene majetnícke mužské ego toto neznesie. A ani obyčajná ľudská dôstojnosť.

Nepodporovala jeho sny, ak jej to prinášalo nepohodlie. Je pekné podporovať muža v práci, ale čo keď to bude obnášať sa presťahovať do iného mesta? Končí naša podpora so zásahom do nášho pohodlia? Znamená nepohodlie v prospech nášho partnera a naplnenie jeho snov pre nás automatické nie? Potom nás partner možno prekvapí.

Nikdy sa necítil, že je pre ňu dosť. Pekný, bohatý, chytrý, zábavný, výkonný, starajúci, ochranársky... asi by pre ňu hory nepreniesol, ale určite by sa o to pokúsil. Ale ona jeho snahu neocenila. Chcela viac, a tak jej to, čo mal, nebolo dosť. Z takéhoto prístupu sa muž unaví a prestane sa snažiť, pretože - prečo vlastne, že áno.

Boli sme pripravení na vzťah, neboli sme pripravení na dieťa. A to sa tiež môže stať. Nie pre každú dvojicu je prirodzený vývoj mať dieťa. A niekedy môžeme tvoriť vynikajúci pár, ale nešťastných rodičov. Niekedy to proste deti „skazia“, respektíve my to „skazíme“ deťmi. Je to veľmi škaredá pravda, ale také pravdy niekedy sú.

Nikdy si nenájdeme ten správny rytmus v spálni. A to nie len nutne pri sexe. Ale keď je jeden ranné vtáča a druhý vyložená sova, neurobí to dobrotu, ak sa nedohodneme na oddelených spálňach. A ak sa nezhodneme ohľadom spánku a sexu, spokojní nebudeme.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku