Zobraziť přihlasovací formulár

Ako čo najskôr spoznať spriaznenú dušu

  • Publikované:
Ako čo najskôr spoznať spriaznenú dušu

Je váš nový partner ten pravý? Čaká vás s ním naplňujúci a šťastný život? To sú otázky, ktoré si kladieme na začiatku vzťahu, ktorý sme nemali v úmysle brať na ľahkú váhu, všetci. Dá sa ale príslovečná spriaznená duša spoznať hneď v začiatkoch? Dobrá správa je, že áno. A hneď na úvod pre vás máme malú nápovedu - keď sa povie „spriaznená duša“ a vám sa vybaví na mysli jeden konkrétny človek, už to sa dá považovať za sľubný začiatok.

Máte istotu, že spoločne prekonáte všetko. Samozrejme domnelú istotu, ale keďže tvrdé dáta pre klasifikáciu spriaznenej duše pochopiteľne neexistujú, musia nám stačiť naše pocity. Každého človeka a každý vzťah stretávajú ťažkosti, niektoré závažnejšie než iné. Ale keď ste spolu, máte istotu, že na nič nebudete sami, že kým váš vzťah trvá, všetko ostatné sa dá prekonať. Žiadna životná udalosť, ťažkosť ani tragédia neodkrojí nenávratne z vášho spoločného šťastia, ktoré je v ťažkých časoch síce matné, ale o to pevnejšie.

Čítate si navzájom myšlienky. Samozrejme nie doslova, ale niektoré hlavy sú nám proste otvorenejšie ako iné. Intenzívne cítime pocity svojho partnera, tušíme, čo odpovie, ako sa zachová, čo bude chcieť robiť alebo čo mu urobí v tú danú chvíľu radosť. A nie je to len o tom, že ste spolu už dlho, toto sa deje od začiatku vzťahu dvoch spriaznených duší. Je to veľmi prirodzené, dokonca natoľko, že si to ani nevšímate.

Ste sami sebou. Každý človek má svoje zvláštnosti, svoje prapodivné reakcie, svoje bláznovstvá, ale aj veci, na ktoré z nejakého dôvodu reaguje neadekvátne alebo precitlivelo. Spriaznená duša vás nenúti nič z toho skrývať. Ani vás nenapadne, aby ste niečo predstierali, aby ste zo seba robili niečo, čo nie ste. Alebo sa snažili byť akokoľvek „lepší“. Pre nič, čo súvisí s pretvarovaním, klamaním alebo akýmkoľvek iným pretváraním skutočnosti nie je vo vzťahu dvoch spriaznených duší miesto.

Máte o partnerovi živé sny. Teda vaše podvedomie prehovára o niečo hlasnejšie, keď dôjde na spriaznenú dušu. Je vo vašej mysli neustále, aj keď možno nie úplne na povrchu, ale je. Zdajú sa vám o ňom živé sny, ktoré majú podmanivú atmosféru, ale môže sa objavovať ako vedľajšia postava v snoch, ktoré sú primárne o niečom inom. Stal sa jednoducho súčasťou vášho života.

Máte chuť spoločne objavovať a experimentovať. Pretože vaše spojenie je natoľko silné, že máte pocit, že vám svet leží pri nohách. A môžete sa pustiť do objavovania nových miest, skúseností, ľudí... čohokoľvek, čo vás práve napadne. Prestanete sa báť zmien, začnete po nich možno dokonca málinko túžiť. Pretože so spriaznenou dušou po boku je svet oveľa lákavejším miestom.

Bez neho si nevediete tak dobre. Nejde o to, že by okolitý svet stratil svoju váhu. Stále máte svoju prácu, svoje starosti, svojich priateľov, koníčky, rodinu. Ale keď vás spriaznená duša opustí (hoci len treba na pár dní na služobnú cestu), uvedomíte si, že zrazu nejde všetko tak hladko, ako s ním. Jeho ne/prítomnosť má na naše správanie a zdar veľký vplyv, podvedomá istota jeho podpory v akejkoľvek podobe je to, čo nám dáva silu. A keď chýba, táto sila slabne. Rovnako tak keď sa od neho musíme vzdialiť my sami, je nám, ako by sme doma nechávali kus seba.

Nájsť spriaznenú dušu je jeden z najkrajších, ale aj najhrozivejších pocitov na svete. Pretože ďalším a nie práve príjemným prejavom, je neustály, všadeprítomný a ochromujúci strach, že o ňu prídeme. Ale to je cena, ktorú stojí za to platiť.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku