Zobraziť přihlasovací formulár

Najlepšie prísady do domácich masiek proti akné

  • Publikované:
Najlepšie prísady do domácich masiek proti akné

Nie nadarmo sa hovorí „problematická pleť“. Akné spôsobuje ťažkostí viac než dosť, samozrejme najmä estetických, ale ona aj tá bolesť nie je práve zanedbateľná. A tak sa snažíme sa akné zbaviť alebo jeho prejavy aspoň minimalizovať. A vyrovnať sa s faktom, že nám klamali - ani v dospelosti nie je zaručené, že sa nám akné stratí.

Akné má v dospelosti mnoho príčin. Patrí medzi ne stres, hormonálna nerovnováha, fajčenie a tak ďalej. Všetko o týchto príčinách sa môžete dočítať v tomto článku. Zároveň je tiež dôležité, na akých miestach sa akné objavuje, aj podľa toho sa určuje, ako ho liečiť. O tom, že rôzne miesta výskytu akné potrebujú rôznu liečbu, si zase môžete prečítať tu.

Akné má ale tiež rôzne nečakané príčiny, medzi ktoré môže patriť napríklad kondicionér alebo mobilný telefón. Ak trpíte na akné v dospelosti a všetky systémové opatrenia dodržujete, možno by vás tieto nečakané príčiny mohli zaujímať. My sa dnes ale budeme venovať domácej starostlivosti o aknóznu pleť, konkrétne teda domácim maskám. Tie by samozrejme nemali byť iba na akné, ale celkovo by mali zabezpečovať starostlivosť o pleť. Čo môže byť s aknóznou pleťou málinko komplikovanejšie.

Najúčinnejšie prísady

Na aknóznu pleť je treba voliť také látky, ktoré ideálne lokálne vysušujú, ale nie moc, pôsobia antibakteriálne a protizápalovo. A ak pridajú nejakú tú hydratáciu, je to len dobre. S čím teda môžeme začať?

  • Prášok zo zeleného čaju. Áno, napríklad matcha. Bohatý na antioxidanty, antimikrobiálny, protizápalový.
  • Biely grécky jogurt. Dodáva hydratáciu aj potrebné lipidy, zároveň ale pôsobí upokojujúcim efektom a má antimikrobiálne účinky.
  • Papája. Toto ovocie v sebe obsahuje enzýmy, ktoré pôsobia podobne ako chemický peeling. Pomáha teda odstraňovať odumreté bunky, zároveň ale tiež pôsobí protizápalovo.
  • Kurkuma. Tá je doslova nad zlato, zvnútra aj zvonku. Bohatá na antioxidanty a zároveň pôsobí protizápalovo
  • Jedlá sóda. Antibakteriálne a antifungálne účinky doplňujú jej exfoliačný účinok. Lepšie ako lokálne než plošné ošetrenie.
  • Med. Aj keď by sa nám to nemuselo na prvý pohľad pozdávať, med má veľmi silné antibiotické účinky. Rovnako tak dopomáha k veľmi kvalitnej rehydratácii pleti.
  • Kokosový olej. Zvláčňuje, hydratuje, pôsobí protizápalovo, ale pri dlhodobom a častom používaní môže pleť paradoxne vysušovať, preto je dobré nepoužívať ho častejšie ako raz týždenne.
  • Škorica. Antimikrobiálna, protizápalová, nabitá antioxidantmi, revitalizujúca pre pleť.
  • Aloe Vera. Hydratuje a upokojuje, zároveň pôsobí protizápalovo.

Tip Mimibazara: Ak chcete problematickú pleť naozaj „nakopnúť“, odporúčame pleťovú masku zo šálky mlieka, pol šálky kvalitného kakaového prášku, pol šálky kávovej usadeniny, jednej lyžičky medu a jednej lyžičky citrónovej šťavy. Všetky ingrediencie zmiešajte a nechajte na tvári aspoň 15 - 20 minút. Naneste na čistú a suchú tvár, zmyte vlažnou vodou.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku