Zobraziť přihlasovací formulár

To najzdravšie, čo môžete pred spaním vypiť

  • Publikované:
To najzdravšie, čo môžete pred spaním vypiť

Spaľovať tuk, detoxikovať organizmus, stabilne zvyšovať metabolizmus, zlepšovať hydratáciu? A to všetko v jednom nápoji? Áno, je to možné. Vyžaduje to od nás ale dôslednosť, pravidelnosť a ochotu investovať trochu času každý večer. A ak to máme všetko, nie je dôvod nenakombinovať úžasné účinky niektorých superpotravín a ďalších prospešných ingrediencií.

Pomocou jedného nápoja sa nám podarí eliminovať ukladanie tukov keď spíme, zároveň tiež prirodzene zrýchľovať metabolizmus, prijať veľké množstvo antioxidantov a nechať telu dostatok času, aby spracovalo všetko tak, ako by malo.

  • Keď hovoríme o metabolizme a práci s ním, pravdepodobne vás napadne telesný pohyb a stravovacie návyky, teda jedlo. Samozrejme, to všetko má vplyv, ale jedna vec je rozhodujúca pre správny metabolizmus - hydratácia. Nič v našom tele nebude fungovať správne, ak nebudeme mať dostatok vody.

Zázračné ingrediencie

  • Koriander a/alebo petržlen. Obsahujú takmer nulovú hodnotu kalórií, ale sú zato bohaté na vitamíny a minerály. Hrajú dôležitú úlohu pri zásobovaní nášho tela antioxidantmi, zároveň zabraňujú zadržiavaniu vody, čo je príčinou trochu väčšieho bruška, než na aké sme zvyknutí.

  • Uhorky. Extrémne hydratujúca zelenina, ktorá je sama z 95% voda. Vďaka obsahu vitamínov, minerálov a iných látok pomáha k dokonalejšej hydratácii celého tela.

  • Citrónová šťava. Citróny sú nabité vitamínmi, výborne bojujú proti toxínom usadeným v našom tele. Z tela, okrem toxínov, účinne odstraňuje aj iné nečistoty, pomáha pri trávení a odburáva tuk.

  • Zázvor. Zázvor je jednou z najzdravších potravín. Urýchľuje metabolizmus, je plný prospešných látok a napriek svojej štipľavej chuti upokojuje a dezinfikuje tráviaci trakt.

  • Aloe Vera koncentrát. Aloe Vera je taký malý zázrak pre naše telo. V tomto nápoji vykonáva obrannú funkciu proti voľným radikálom a baktériám, ktoré spôsobujú nadúvanie a podráždenie zažívacieho traktu a v neposlednom rade podporuje imunitu.

Na dve porcie nápoja budete potrebovať

  • Jednu uhorku (celú, nelúpanú)

  • Jeden citrón (olúpaný, nielen šťavu - dužina je zdrojom vlákniny a vitamínov)

  • Jednu lyžičku koncentrátu Aloe Vera

  • Jednu lyžičku strúhaného čerstvého zázvoru

  • Hrsť koriandra alebo petržlenovej vňati

  • Malý pohár vody

Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a dôkladne ich rozmixujeme, až kým výsledný nápoj nebude hladký. Ide o to, aby malo telo čo najmenšiu prácu pri spracovaní ingrediencií. Koktail rozdelíme na polovicu a jednu polovicu koktailu uskladníme v chladničke do nasledujúceho dňa. Nie dlhšie, nápoj dlhšie nevydrží.

Výsledná chuť je veľmi pikantná, ale paradoxne má upokojujúce účinky na trávenie, ale predovšetkým pozitívny vplyv na celé telo. Účelom tejto kombinácie je predovšetkým odstránenie toxických a iných škodlivých látok z tela, podpora aktívneho odburávania tukov a zabránenie ich usadzovaniu vďaka urýchlovania metabolizmu.

Vďaka tekutej forme nezaťažujete organizmus, keď spíte - nie je to, ako by ste jedli pred spaním. Telo má uľahčenú prácu s rozdrvením a rozkladaním potravín a môže sa sústrediť iba na čerpanie živín a ich distribúciu po tele.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku