Zobraziť přihlasovací formulár

Sedem omylov v úprave obočia

  • Publikované:
Sedem omylov v úprave obočia

Pamätáte si, v koľkých rokoch (ak) ste si začali upravovať obočie? Koľkými dekádami a módnymi vlnami s vami prešlo? Nehľadiac na módne trendy - patrí k dobrému tónu mať ho pestované, udržiavané a upravené. Je to rovnaké ako napríklad nechty, teoreticky žiadna veľká vec, ale môžu urobiť dojem. Keďže je dnes trendom obočie veľmi prirodzené, je potrebné nechať správne zarásť tie oblúčiky, ktoré sme si ešte nedávno tak starostlivo tvarovali.

Tipov, ako na trendy obočie
, je stále všade dosť. Ale aj keď sa staráme sebastarostlivejšie, sem tam urobíme nejakú tú chybu, ktorá môže mať na svedomí to, že nám obočie do požadovaného tvaru nie a nie dorásť. Na čo si dať pozor?

Pozor na kozmetiku. Na obočie by sa nemali dostať žiadne krémy (ani opaľovacie), gély, séra, hydratačné prípravky... atď. Môžu totiž spôsobiť vypadávanie chĺpkov, upchávanie korienkov a tým znemožnenie novým chĺpkom rásť. Môžete uvažovať takto - ak by ste si produkt neaplikovali na hlavu (myslené vlasy), nemal by sa dostať ani na obočie. To nám z kozmetiky vydeľuje napríklad rôzne oleje (najmä ricínový), ktoré môžu naopak rast podporiť.

Pozor na zrkadlo. Vyhnite sa takým, ktoré skresľujú realitu. Áno, myslíme predovšetkým tie zväčšovacie. Nikdy vás nikto neuvidí tak, ako sami seba uvidíte vo zväčšovacom zrkadle. Akonáhle si upravujete obočie, vyhľadajte čo najprirodzenejšie ako svetlo, tak zrkadlo. To zväčšovacie vám dáva zlú perspektívu a budete trhať moc a dokresľovať neadekvátne zvyšku tváre.

Pozor na nožnice. Všimli ste si trend zastrihávania obočia? Upravovanie dĺžky chĺpkov je naozaj nutné len v minime prípadov. Ak si chĺpky zastrihávať chcete, musíte kefkou vyčesať obočie hore a zastrihnúť naozaj len tie, ktoré „vyčnievajú“ nad ostatné. Rozhodne ale nezastrihávajte nikdy chĺpky, ktoré rastú pri koreni nosa - vaše obočie bude vyzerať neprirodzene.

Pozor na umiestnenie. Chĺpky od koreňa nosa nielen nezastrihujte, ale ideálne ani nevytrhávajte. Samozrejme, obočia sú dve, takže zrasty odstrániť, ale začiatok obočia by mal byť zarovnaný s koreňom nosa. Ak si budete trhať obočie tak, že bude ďaleko od seba, zbytočne si opticky rozšírite tvár.

Pozor na vyplňovanie. Neberte si príklad z niektorých ikonických celebrít, to, že niekomu obočie narástlo do takej šírky a hustoty, že si na tom založí kariéru, neznamená, že takéto obočie pristane všetkým. Nepreháňať to ani s vyplňovaním, ani s dofarbovaním, ani so sýtosťou farby. Obočie by malo tvár zvýrazniť, nie prilákavať výhradnú pozornosť.

Pozor na vosk. Ak je vaším zvykom odstraňovať prebytočné chĺpky voskom, čiže plošne, prejdite na pinzetu. Ak vám vadia tie „malé chĺpky“, ktoré síce skoro nie sú vidieť, ale tak nejako cítite ich nepatričnosť, vedzte, že sú pri dofarbovaní obočia vašimi najlepšími kamarátmi. Či už ceruzka, tieň, hena alebo farba, všetko drží predovšetkým a práve na nich. Odstráňte pinzetou len tých najviditeľnejších zbehov, zvyšok pokojne nechajte tak, ako je!

Pozor na kvalitu. Nie, nepotrebujete ceruzku, tieň a gél na to, aby bolo obočie perfektné. Ak nájdete kvalitnú ceruzku, ktorá zodpovedá farbe, bude mať v sebe toľko vosku a iných látok, aby zostala na mieste sama o sebe, bez použitia ďalších prípravkov. Jedinú vec, ktorú potrebujete mimo ceruzku, je dobrá, hustá a pevná kefka (ideálne 2 v 1). Dofarbíte, a potom už len kefkou „tieňujete“.



Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku