Zobraziť přihlasovací formulár

Čas na detox našej krásy

  • Publikované:
Čas na detox našej krásy

Zima je definitívne za nami a naše telo sa začína pomaly spamätávať zo záťaže, ktorou si prešlo. A my by sme mu mali trošku pomôcť. Staráme sa o to, aby sme detoxikovali svoje telo zdravou stravou, pretože v obchodoch už na nás čakajú čerstvé, nie umelohmotné vitamíny. Ale krásu podporujeme aj inak. Do sezóny, kedy odhaľujeme stále viac a viac kože, by sme mali vykročiť pripravení. Na čo je práve teraz najlepší čas?

Pretriediť šatník.

Aj tak budeme meniť zimné oblečenie za letné, schovávať zimné topánky a kabáty, takže sa nám drobná reorganizácia nevyhne. A nie je dôvod, prečo by mala byť drobná. A nemusíme vôbec hovoriť o móde a modernosti nášho oblečenia, nikto po nás nechce, aby sme menili štýl. Ide len o to myslieť hospodárne. Ak máme v skrini oblečenie, ktoré je v takom stave, že sa občas zahanbíme, keď sa niekto nevdojak zahľadí na žmolky na rukávoch alebo rozstrapkané švy, preč s ním. Aj keď ho máme radi. A zlaté pravidlo - keď máme v skrini niečo, čo sme na sebe nemali rok, s najväčšou pravdepodobnosťou si to už na seba nevezmeme. Preč s tým tiež.

Oblečenie, topánky a kabelky rozhodne nemusia (a ani by možno nemali) končiť v smetných košoch. Existujú kontajnery na textil, ale aj azylové domy, charitné a iné, neziskové a pomáhajúce organizácie, ktorým môžeme oblečenie darovať. A ak sú to kúsky, ktoré by sme radi trebárs speňažili, aj to sa dá zariadiť.

Pretriediť kozmetiku

K jari a letu patrí nutne aj ľahká zmena farby pokožky, troška viac potenia, iné teploty. S tým súvisí aj kozmetika, ktorú používame. Na rad prichádzajú ľahšie krémy, krémy s ochranným faktorom proti slnku, iné farby tieňov, make-upu, rúžov a podobne. Je ideálna doba skontrolovať dátum expirácie! A ak si v skrinkách schovávame zvyšky z vlaňajška, ten rok sa na nich určite podpísal - preč s nimi.

  • Po záruke alebo len dlho otvorené kozmetické prostriedky vám pravdepodobne nijak neublížia... ale ani neprospejú. To najzásadnejšie, čo sa s nimi deje, je, že strácajú svoju účinnosť. Takže nech už boli na čokoľvek, momentálne sú pravdepodobne nanič.
  • Chystáte sa na dovolenku? Alebo chcete na jar a leto zredukovať, čo si vlastne na tvár dávate? Máme pre vás pár tipov na minimalistický, ale napriek tomu dokonalý make-up.
  • Doprajte si profesionálnu kozmetickú starostlivosť. Na jar, pred dramatickou zmenou počasia, je na to ideálna doba - ak samozrejme nechodíte pravidelne. Nechajte o seba trošku sa starať, ale zároveň si nechať tiež poradiť ako s najvhodnejšou úpravou, tak s najlepším typom kozmetiky.

Pripraviť vlasy a nechty.

Na jar sme na štarte obdobia, kedy začneme podrobovať vzhľad podrobnejšiemu skúmaniu. A to ako ten náš, tak ten ostatných. A preto si zaslúžime dopriať trochu starostlivosti nechtom a vlasom, pretože za chvíľu ich čaká záťažová skúška v podobe ostrého slnka a nepreberného množstva farieb lakov. Takže manikúra, pedikúra, kaderník, ozdraviť, vitamíny a starať sa! Vaše telo vám poďakuje.

  • Špeciálnou kategóriou, ktorá si žiada prípravu ani nie tak fyzickú, ako psychickú, sú chodidlá. Akonáhle začneme chodiť v topánkach naboso, vytiahneme letnú obuv, ktorá nie je zas až tak pohodlná a priateľská, objavia sa odreniny, pľuzgiere a bolestivé miesta. S tým sa bohužiaľ nedá nič moc robiť - len počkať, až si naše vysokými a teplými topánkami rozmaznané a zmäknuté chodidlá zvyknú na trošku tvrdší letný režim.

Jedlo a pitie

Vody nie je nikdy dosť. Bodka. A s teplejším a teplejším počasím jej bude potreba viac a viac. Takže, keď si zapamätáme letnú poučku - na každých dvadsať kilogramov našej hmotnosti je potrebné vypiť jeden liter vody denne, nemôžeme urobiť chybu. V rámci stravovania je pred nami prechod na ľahšie jedlá, ale niekedy nám môže začať robiť väčšie množstvo vitamínov, vlákniny a k žalúdku agresívnych látok trošku paseku. So zažívaním a trávením nám môže pomôcť napríklad kefír, ktorý sa hodí na ich úpravu kedykoľvek, zďaleka nie len na jar.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku