Zobraziť přihlasovací formulár

Maska proti vráskam a kruhom pod očami

  • Publikované:
Maska proti vráskam a kruhom pod očami

Starnutie je prirodzený proces, ktorý zastaviť nemôžeme. Jeho prejavy môžeme ale o trošku spomaliť. Veľké percento faktorov, ktoré prispievajú na tvorbu vrások, je vonkajších. Ide o stres, znečistené prostredie, napríklad fajčenie alebo nezdravé stravovanie, nedostatočný príjem vody, minerálov a vitamínov, vystavenie pleti slnečnému žiareniu atď. V našej moci nie je zvrátiť genetiku ani ubiehajúce roky, môžeme sa ale snažiť dopriať svojej pleti to najlepšie a spoliehať na to, že nám to oplatí svojou dlhšie pretrvávajúcou krásou.

Často počujeme, že už zhruba od dvadsiateho piateho roku veku by sme mali pravidelne používať prostriedky (krémy, séra, oleje...) proti vráskam. Tie sa nám objavujú spravidla najskôr na čele, potom okolo očí a kútikov úst. Pridáva sa krk a postupne celé telo.

  • Kľúčom na prevenciu prások je pravidelnosť v starostlivosti. Nemôžeme si raz za týždeň, keď si spomenieme, naniesť masku alebo krém, a čakať, že to našej pleti bude stačiť.

  • Pre protivráskovú prevenciu je dôležité aj manuálne zapracovanie prípravkov do kože, každodennou malou tlakovou stimuláciou sa rozprúdi krv, ktorá roznáša tie správne živiny po tých správnych miestach.

  • Je veľmi podstatné nájsť si svoju rutinu - teda niečo, čo robíte úplne automaticky a cez čo nejde vlak. Aj keď môže byť trošku náročnejšie nájsť tie správne produkty, ktoré vám vyhovujú, stojí to za to. A rozhodne je potrebné produkty s pribúdajúcim vekom meniť.

Pleť potrebuje vitamíny a antioxidanty, predovšetkým vitamíny A, B, C a E a rôzne ich deriváty. Ale aj ďalšie látky významne prispievajú ku zdravo vyzerajúcej pleti.

Čo budeme potrebovať?

  • Banán - ako zdroj minerálov a vynikajúci zdroj vitamínu C. Viac o nich nájdete v samostatnom článku.

  • Paradajku - predovšetkým pre jej obsah lykopénu, teda provitamínu A, ktorý dokáže chrániť pleť pred UV žiarením a znásobuje účinky vitamínu C. Čo ďalšie ešte zmôže lykopén a v čom sú paradajky ďalej vynikajúce? Napríklad aj to, že spoločne s citrónovou šťavou a kurkumou tvoria ideálnu masku na kruhy pod očami.

  • Aloe Vera gél - koncentrát. A to jednu lyžičku. Jedným z netradičných využití Aloe Vera je napríklad odličovanie, podkladová báza pod make-up a ďalšie. Klasicky Aloe Vera vyživuje, upokojuje a vypína pleť, hydratuje ju a mnoho iného.

A mixér. Ak máme k dispozícii iba produkty z „obyčajných“ obchodov a nie tie organické, treba ako banánovú šupku, tak tú z paradajky, zbaviť chemického ošetrenia. Použite na to ideálne jedlú sódu a vlažnú vodu. Všetky ingrediencie vložte do mixéra a rozmixujte nie úplne dohladka - a ano, aj banánovú šupku!

Naneste zmes na tvár na vyčistenú pleť a nechajte pôsobiť 25 - 30 minút. Zmyte vlažnou vodou (nie úplne studenou, aby ste z pleti dostali cukor z banánu). Túto masku by sme mali opakovať denne po dobu približne dvoch týždňov (to už budú výsledky viditeľné). Ak pri používaní zaznamenáme zmenu farby kože do oranžova, mali by sme s aplikáciou na zhruba 5 dní počkať - môžeme byť náchylnejší na absorbovanie práve červeného farbiva z paradajok, aj keď táto reakcia je častejšia pri ich nadmernej konzumácii.

  • Tip Mimibazara: Túto masku môžete obmeniť na masku proti akné. Stačí banánovú šupku nakrájať na drobno a zmiešať s roztlačenou paradajkovou dužinou (musíme ale odstrániť semienka). Potom pridáme Aloe Vera a nanesieme na tvár tak, že kúskami banánovej šupky tvár chvíľu masírujeme. Priamo na pupienky potom aplikujeme kúsok banánovej šupky, ktorý rozdrvíme v prstoch, aby pustil viac šťavy. Necháme rovnako tak pôsobiť okolo pol hodiny.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku