Zobraziť přihlasovací formulár

Marika: Muž mi dáva málo peňazí na domácnosť, nemám na škôlku

  • Publikované:
Marika: Muž mi dáva málo peňazí na domácnosť, nemám na škôlku

Keď sa brali, obaja pracovali a mali plus mínus rovnaké príjmy. Už vtedy sa mladí manželia dohodli, že chcú deti a že s nimi Marika bude doma. O tom, ako to bude s peniazmi - okrem toho, že ich budú mať menej - sa podrobne nebavili. Dneska to matka dvoch detí považuje za chybu.

Pred tým, než som išla na materskú, sme mali peňazí tak akurát na to, aby sme vyžili a zároveň mohli cestovať, kúpiť niečo do bytu, ísť občas do reštaurácie a venovať sa svojim koníčkom. Muž rád fotografuje, k tomu si kupuje všelijaké vybavenie, ja som chodila cvičiť, občas som si vycestovala s kamarátkami na víkend a podobne.

Bolo jasné, že počas materskej budeme musieť na niečom ubrať, ale nebála som sa toho, pretože zase odpadli výdavky spojené s mojou prácou - cestovanie, veľa pekného oblečenia, jedlo v meste. Lenže teraz sú deťom dva a štyri roky a ja som zúfalá.

Ja sa obmedzila, muž nie

Ukazuje sa, že jediný, kto sa obmedzil, som bola ja, môjho muža to ani nenapadlo. Naopak, k foťákom a drahým mobilom sa pridala vášeň pre všelijakú elektroniku, musíme mať doma dokonalé kino a podobne. Ja by som sa bez toho obišla, už preto, že som na ňom finančne závislá a v podstate mi nedáva žiadne peniaze, musím vyžiť z rodičovského príspevku.

Pričom Marek mi tvrdí, že je to v poriadku a že to tak robia všetky ženské, čo sú doma s deťmi. Lenže ja z neho musím kupovať veci nielen pre seba, ale aj pre deti, keď chcem urobiť nákup, na ktorý už mi peniaze nestačia, tak musím prosiť o peniaze a hlavne svoju žiadosť odôvodniť. Čudujem sa, že to nechce písomne.

Starám sa skvele!

Tvrdí mi, že je to tak v poriadku tiež preto, že obstaráva rodinné nákupy, kamarátky mi to závidia, ale ja by som si radšej občas došla potrebné potraviny na varenie, ktoré je naopak moja starosť, kúpiť sama, ale to nejde. Nemám na to. Nemám dokonca ani na škôlku - keď sa mi napríklad nepodarí vyjsť s peniazmi, Marek mi na ňu nedá, že je to moja chyba a nech to v škôlke vysvetlím. Samozrejme hovorím, že som zabudla a zaplatím z ďalšieho rodičáku, ale strašne mi to vadí.

Na námietku, že chcem tiež občas trebárs vypadnúť s kamarátkami, hovorí, že keďže som chcela deti, mala som počítať s tým, že o takúto zábavu prídem, že to k materstvu patrí. Vymyslela som, že si nejakým spôsobom privyrobím, ale to si pre zmenu Marek nepraje, argumentuje tým, že by som zanedbávala deti. Jeho matka, ktorá nám do všetkého hovorí, ho v tom bohužiaľ podporuje. Som dosť v koncoch.

Marika, 32 rokov

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku