Zobraziť přihlasovací formulár

Všetko, čo vás kedy o manikúre zaujímalo I.

  • Publikované:
Všetko, čo vás kedy o manikúre zaujímalo I.

Keď príde reč na to, ako je možné vylepšiť svoj vzhľad, sú ženy (ale zďaleka nielen ony) veľmi vynaliezavé. A starostlivosť o nechty, ich úprava a zdobenie je stálicou v skrášľovacej rutine snáď každej ženy. Aj keď je každé drobné vylepšenie, ktoré na sebe urobíme, otázkou individuálneho vkusu, existuje pár právd, ktoré sú jednoducho univerzálne. Francúzska manikúra - je ešte moderná? Ako pri domácej manikúre napríklad trošku ušetriť? Alebo na čo si dať pozor, keď idete do salónu?

Farebná typológia. Nie je červená ako červená, nie je ružová ako ružová a modrá alebo zelená sú veľké otázniky. Určite ste si všimli, že aj lak na nechty môže „nepristať“. Farebná typológia našej pleti sa totiž týka aj rúk. A rovnako, ako nám nepristanú niektoré farby rúžov, bude to tak aj s lakmi na nechty. Ak má naša pleť modrý podtón, pristanú nám ružové nude farby, tmavo fialová alebo, fuchsiová alebo čerešňovo červená. Ak máme pleť do olivova, nude farby sú pre nás lepšie béžové alebo biele, ďalšie vhodné farby sú koralová, tehlová a čokoládová.

Tvar nechtov. Aj ten by mal zodpovedať tvaru nechtového lôžka, vašej dlani a vôbec aj osobnosti. Je možné, že aj keď sa vám páči zašpicatený mandľový tvar, jednoducho vám nepristane. Ak chcete hrať na istotu, zvoľte oválny tvar, ktorý pristane plus mínus skoro každému nechtu. Ak chcete jemnejší vzhľad, nechty viac zaguľaťte. „Hranaté“ nechty vyzerajú najlepšie na veľmi dlhých prstoch, pretože ich opticky skracujú.

Gél lak, shellac. Ak chcete upravené nechty, ktoré sa neštiepia, ale zároveň sa vám prieči pomyslenie na nechty umelé, sú gél lak alebo shellac ideálnym riešením. Nanesením špeciálneho „laku“ a jeho zatvrdnutím pod špeciálnou lampou na vašich nechtoch (väčšinou v niekoľkých vrstvách) získate zhruba tri týždne, kedy sa o nechty nemusíte vôbec starať. Táto úprava prežije ako umývanie riadu, tak hru na gitaru a iné práce alebo koníčky. Len sa musíte pripraviť na to, že je lepšie nechať si ich odstrániť tiež v salóne a za to treba tiež zaplatiť. Avšak tri týždne bez obáv o nechty... to nie je zlé.

  • Tip Mimibazara. Ak si chcete farbu laku len vyskúšať, nalepte na nechty priehľadnú lepiacu pásku. Nalakovanie a odlakovanie je zbytočné a nechty len vysuší.

Francúzska manikúra. Hit deväťdesiatych rokov, ktorému nikto nemôže uprieť, že vyzerá jednoducho pekne. Lenže jeho poplatnosť moderným trendom je tak trošku za zenitom. Môžeme ju nazývať staromódnou alebo klasikou, podľa toho, aký k nej máme vzťah. Dobrá správa je, že tento svetle telový lak s bielymi špičkami nechty opticky predlžuje a skvele sa hodí na seriózne chvíle nášho života - ako pracovné pohovory, oficiálne udalosti a podobne.

  • Tip Mimibazara. Keď dôjde reč na francúzsku manikúru, nemusíme sa dávať len jednou cestou. Aby nevyzerala dosť výrazne, ale predsa len dodržala princíp, môžete si zaobstarať bieliaci lak na nechty - väčšinou sú priehľadné, majú fialové alebo ružové zafarbenie, a fialovo sa odrážajú v UV svetle. Ten naneste ako prvú vrstvu, nechty (a zvlášť ich špičky) lak vybieli. Ako druhú a možno tretiu vrstvu, záleží od typu a kvality laku, naneste svetlo ružový alebo béžový polopriehľadný lak. Nechty tak budú vyzerať veľmi upravene a vďaka bieliacemu laku trošku ako s francúzskou manikúrou - ale nie tak kontrastne.

Modrá, zelená, žltá... proste výrazná. Výrazné farby lakov na nechty sú veľkým hitom, môžu byť skvelým doplnkom, ale tiež drobným nepriateľom. Keď vezmeme do úvahy, že nám vybraná farba pristane, čakajú na nás ešte aj iné úskalia. Na odvážnych farbách sú samozrejme oveľa viac vidieť rôzne nedokonalosti, a ak sa lak odštiepi alebo zlúpne, treba ho doplniť alebo manikúru opraviť čo najrýchlejšie. Tak isto, ak ste zvolili permanentnejšiu úpravu, s výraznými farbami budú rýchlejšie vidieť „odrasty“ a manikúru budete potrebovať častejšie.

Perleť vydrží. Laky na nechty s perleťou vydržia dlhšie než tie bez nej. A na ich nude farbách a svetlých odtieňoch sú škrabance a ryhy menej viditeľné než na plnofarebných lakoch. Treba mať na pamäti, že jedna hrubá vrstva laku sa bude menej pravdepodobne odlamovať a odštiepovať ako dve tenké. Aj keď sa nám nechce tak dlho čakať, až nechty zaschnú. Ak chcete mať dokonalú manikúru s perleťovým lakom, odporúčame na farebnú vrstvu použiť jednu poctivú takzvaného „top coat“ laku, teda vrchného. Medzi top coat a obyčajným bezfarebným lakom je rozdiel!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku