Zobraziť přihlasovací formulár

Triky na jednoduchšie leto II.

  • Publikované:
Triky na jednoduchšie leto II.

A môžeme pokračovať v tom, ako si čo najviac zjednodušiť leto. Ako zabrániť detským úrazom po pošmyknutí v bazéniku, ako si udržať pitie dlhšie studené, čo vlasy zelené od chlóru? Leto si síce užívame plnými dúškami, ale v zime nás piesok na sedačke neotravuje, rovnako tak i mravce a iný hmyz nám dáva pokoj. Aké sú najužitočnejšie triky pre tohtoročné leto?

Nech nesteplie sóda a nerozmrzne zmrzlina. Obaľte plechovky alebo rovno poháre za teplých letných nocí a večerov do bublinkovej fólie. Pôsobí ako tepelná izolácia, pitie zostane oveľa dlhšie studené. Rovnako tak to môžeme urobiť s jedlom v cestovnej chladničke, so zmrzlinou, ktorú potrebujeme prepraviť, s mrazenými potravinami a tak ďalej.

Pozor na nafukovacie bazéniky. Pre malé deti na záhradu - v lete ideálne. Ale pozor, podlaha bazénikov je veľmi klzká a deti môžu celkom ľahko prísť k úrazu. Ako tomu predchádzať? Ľahko. Predstavte si, že detský bazénik je niečo ako sprchovací kút alebo vaňa. Už viete, kam tým mierime? Do sprchovacích kútov aj vane sa predávajú protišmykové nálepky a podložky. A nikde nie je povedané, že sa smú používať len vo vani alebo v sprche! Farebné nálepky alebo podložky môžu predchádzať množstvu detských úrazov vo vonkajších bazénoch.

Kamarát alobal. Možno to nie je to prvé, na čo by sme mysleli, ale alobal sa bude v lete hodiť v mnohých prípadoch. Obaľte ním špičky kornútov so zmrzlinou, aby nestekala deťom na ruky a poťažmo potom na zem a na nábytok. Rovnako tak to môžete urobiť s ovocím (taký vodný melón a sladká voda, ktorá z neho tečie, vie narobiť poriadnu neplechu), môžete na ňom „servírovať“ desiaty a tak ďalej. A potom?

Na gril s ním. Ešte keď máme gril rozpálený, ale už neplánujeme nič ďalšie grilovať, položte na mriežku alobal a gril zatvorte. Zvyšky jedla sa s alobalom „spečú“ dokopy a nabudúce, až gril otvoríte, môžete jednoducho vziať alobal a zoškrabať zvyšky od minula. Aj tak sa to dá - nemusíme gril čistiť po každom grilovaní, ale pred každým ďalším!

Sušičkou proti komárom. Ak máte sušičku, spozornite. Nechajte si nejaké obrúsky do sušičky a skladujte ich vonku tam, kde sa bude konať grilovanie, záhradné party alebo nejaké vonkajšie posedenie. Budú maskovať ľudský zápach a zmätú hmyz - ani sa k vám nepriblíži.

Kávovou usadeninou na mravce. A iný lezúci hmyz. Proste usadeninou posypte trávnik okolo domu a mravce k vám nezavítajú. Obsiahnuté látky ich nielen odpudzujú, ale môžu pre nich byť až smrteľné.

Ocot na nábytok. Aby ste záhradný nábytok trošku renovovali a zabránili jeho plesniveniu, naplňte rozprašovač vínnym octom a posprejujte nábytok. Utrite handričkou a hotovo.

  • Octom môžete posprejovat tiež popáleniny od slnka, upokojí a vyživí pokožku, zabráni sčervenaniu, svrbeniu i prípadnej infekcii.

Vlasy zafarbené od chlóru. To sa týka predovšetkým odfarbených vlasov (áno, blond v chlórovanej vode môže zozelenieť). Ale nebojte, rozpustite v pohári teplej vody šesť až osem aspirínov, zmes nalejte na vlasy a nechajte desať až pätnásť minút pôsobiť. Zafarbenie chlórom stiahneme. A ak sú vlasy veľmi zničené, roztlačte avokádo a naneste ho ako masku na vlasy - dodá potrebné oleje a výživu.

Chcete sa dozvedieť viac? Prečítajte si prvý diel nášho miniseriálu o trikoch pre tohtoročné leto tu!

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku