Zobraziť přihlasovací formulár

Antiperspirant tam, kde by ste ho nečakali

  • Publikované:
Antiperspirant tam, kde by ste ho nečakali

Dezodoranty a antiperspiranty patria ku kozmetike, ktorú používame tak bežne, že bežnejšie už to ani nejde. V jednom z minulých článkov sme sa venovali rozdielu medzi antiperspirantom a dezodorantom a dokonca aj o metóde, ako ich používať čo najefektívnejšie. Vedeli ste, že najväčší účinok docielite, keď budete antiperspirant používať na noc...? Ale to už odbiehame. Naučili sme sa používať antiperspiranty do podpazušia, ale spektrum jeho pomoci je oveľa bohatšie.

V nasledujúcich tipoch hovoríme vždy o antiperspirante, teda kozmetickom výrobku, ktorý nielen eliminuje zápach, ale predovšetkým zabraňuje samotnému poteniu. Ak budete chcieť vyskúšať nasledujúce rady, skúste si zaobstarať hypoalergénny antiperspirant, ideálne bez vône. Ale nie je to nevyhnutne potrebné!

Trik je v tom, že podpazušie zďaleka nie je jediné miesto na našom tele, kde sa potíme. A tie iné miesta môžu spôsobovať rovnako tak toľko trápenia, ako iné. Dôležité ale je vedieť, že telo sa potiť potrebuje, je to dôležitá súčasť látkovej výmeny a termoregulácie. Keď je ale raz za čas treba, neuškodí vedieť, ako a prečo sa s nežiaducim potením na rôznych miestach vysporiadať!

Slnečné okuliare. Línia našich vlasov je na potenie extrémne náchylná, ale nekončí čelom - pekne pokračuje po celej hlave. A teda aj za ušami. Ak nechceme, aby nám v lete slnečné alebo dioptrické okuliare skĺzavali, môžeme ich nožičky pomazať antiperspirantom (prípadne celý priestor za ušami).

Stehná. V lete nosíme často šaty alebo kraťasky a stehná majú voľný priestor sa o seba trieť. A nielen stehná, rovnaký problém máme pod prsiami alebo v podkolenných jamkách. Ak sú trenie, vlhkosť a teplota vysoké, môžu sa na miestach množiť baktérie, ktoré vedú k rôznym ekzémom, kožným plesniam alebo iným problémom. Takže nie je dôvod, prečo antiperspirant neaplikovať aj na tieto partie!

Akné. Toto nie je rozhodne metóda, ktorú by sme mali používať každý deň, ale ak je kríza a my vieme, že potrebujeme mať čo najdokonalejšiu pleť ideálne zajtra alebo pozajtra, môže nám hypoalergénny antiperspirant poslúžiť aj ako „krém“ na tvár. Zabráni poteniu, stiahne póry a tým zamedzí vzniku nových vyrážok. Existujú aj špeciálne antiperspiranty na tvár, respektíve krémy zabraňujúce poteniu.

Pľuzgiere z topánok. Ak sa chystáte na túru, ste aktívni bežci alebo z akéhokoľvek iného dôvodu budete tráviť hodiny a hodiny chôdzou alebo behom a nedaj bože máte práve nové topánky, je dobré naniesť antiperspirant na miesta, kde je vznik pľuzgierov najpravdepodobnejší (vrátane Achillovej šľachy).

Nech sa vlasy nelepia. Všetci, ktorí máme len trošku dlhšie vlasy, poznáme ten otravný letný pocit, keď sa nám spodné vrstvy vlasov nalepia na krk. Je to nevzhľadné a o mokrý šál v lete nikto rozhodne nestojí. Riešenie je jednoduché - naniesť antiperspirant pozdĺž línie vlasov aj na krk.

Drobné poranenia. A predovšetkým od žiletiek. Všetci asi poznáme prípady, keď sa žiletkou pri holení porežeme. Alebo keď sa ráno ponáhľame a prejdeme si niektoré partie len tak „na sucho“. Podráždenie pokožky holením sa potom naplno prejaví, keď sa spotíme, to ešte len začnú muky. Hypoalergénny antiperspirant bez vône nás takého trápenia môže zbaviť. A použiť ho môžeme aj na citlivú oblasť bikín.

Bedrá a pokrčené šaty. Túto situáciu si vždy pripomenieme, až keď sedíme celý deň na kancelárskej stoličke, z ktorej sa potom bojíme vstať, pretože naše šaty vyzerajú na chrbte a zadku, ako by sme ich nechali prežuť stádom kráv. A už asi uhádnete, ako sa to dá vyriešiť. Nebojte sa antiperspiranty používať všade, kde sa potíte!

Úzke nohavice. Všetci poznáme to martýrium, keď sa snažíme v sparnej horúčave dostať do upnutých džínsov alebo iných nohavíc. O vhodnosti nosenia takéhoto oblečenia za horúceho počasia sa teraz baviť nebudeme, len ponúkneme riešenie - antiperspirant. Alebo tiež obyčajný detský púder!

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku