Zobraziť přihlasovací formulár

Týždenný plán na zjednotenie farby pleti

  • Publikované:
Týždenný plán na zjednotenie farby pleti

Nech už máme akúkoľvek pleť, skoro vždy si vieme predstaviť, že by bola o trochu lepšia. A to „lepšie“ môže znamenať čokoľvek - menej vrások, menej akné, menej suchá, viac zjednotená. Každý stav si žiada špeciálne zaobchádzanie, ale ak chceme zjednotiť farbu pleti, máme pre vás riešenie, ktorého výsledky uvidíte už po týždni. Ako na to?

Nejednotná farba pleti na tvári je pomerne častým javom. Môže ísť o vplyv veku, kedy sa nám začínajú objavovať tmavšie pigmentové škvrny, ale aj o genetiku, nezdravý životný štýl a tak ďalej.

„Nejednotná farba pleti ma trápila snáď odjakživa. Čelo som mala ružové, tvár ale akoby dožlta, skoro až olivová farba. Nevadili by mi iné odtiene, ale tieto dva sa vyložene tĺkli, proste som vyzerala ako zošitá z dvoch tvárí.“

Karla, 29

Aj tak môže vyzerať problém s nejednotnou farbou pleti. Ako ho odstrániť?

  • Make-upom. Pleť možno dotónovať použitím zelených, žltých a ružových odtieňov báz pod make-up. Je to nezávadná, ale pomerne prácna metóda, na ktorú treba mať trošku praxe.
  • Laserom. Ľahké aj závažnejšie prípady možno riešiť tiež metódou laserového ošetrenia pleti.
  • Zmenou životného štýlu. Je to pravdepodobne najzdravšia, ale zároveň tiež najnezaručenejšia metóda - farba pleti môže byť rozdielna vplyvom nedostatočnej hydratácie alebo prekrvenia (hovoríme teda o nutnosti dodržiavať pitný režim a hýbať sa).
  • Ochrana pred slnkom. Často sa nejednotná farba objaví po vystavení pleti slnečným lúčom. V takom prípade (ale aj v iných) je potrebné dôsledne mazať pleť krémom s ochranným faktorom.

Jeden týždeň

Ďalším variantom riešenia je rôzna kozmetika. Ak však chceme mať istotu, aké ingrediencie naša kozmetika na zjednotenie farby pleti obsahuje, máme pre vás tip na týždennú kúru, po ktorej sa farba pleti zjednotí, pleť bude navyše vyživená a hebká.

Pre jednodňovú dávku potrebujeme:

  • 2 kapsule vitamínu E
  • ½ lyžičky glycerínu
  • 3 lyžičky gélu z Aloe Vera
  • 2 lyžičky ružovej vody

Zmiešajte v mištičke ružovú vodu, glycerín a Aloe. Ku vzniknutej zmesi pridajte tekutý obsah dvoch kapsúl vitamínu E (kapsule rozrežte alebo nastrihnite a vytlačte). Dôkladne premiešajte. Potom dôkladne očistite pleť a vzniknuté sérum na ňu naneste. Nechajte pôsobiť aspoň hodinu. Zmyte vlažnou vodou, rozhodne nie moc teplou!

Proces opakujte každý deň a po týždni by ste mali vidieť nespochybniteľné výsledky. Okrem zjednotenia farby pleti táto maska vďaka antioxidačným a vyživujúcim vlastnostiam ingrediencií bojuje proti upchatým pórom, čiernym bodkám aj akné.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku