Zobraziť přihlasovací formulár

Ako využiť noc naplno

  • Publikované:
Ako využiť noc naplno

Spánok berieme ako regeneráciu tela i reštart a odpočinok mysle. Je to ale aj v priemere osem hodín, ktoré môžeme využiť aj inak. Respektíve môžeme doplniť nevyhnutný odpočinok o hĺbkovú starostlivosť o naše vlasy, pleť, pokožku, mihalnice a tak ďalej. Maličkosti, ktoré môžu mať na našu krásu veľký, veľký vplyv, a niektoré zázraky sa naozaj dejú cez noc!

Vlasový „frizz“. Poznáte ten stav, keď sa ráno prebudíte, a vaše vlasy ako by dostali ultra dávku elektrickým prúdom? Vyzerajú zlepené, sucho a matne, aj keď ich rozčešete. Vzniká jednak vlhkosťou (keď sa v noci potíme), ale aj trením o vankúš. Efektu frizz môžete cez noc predchádzať - používajte saténové poťahy na vankúše. Tie sú jemné a vlasy sa po nich ľahko zvezú, namiesto aby sa zadrhávali o bavlnu. Alebo si vlasy spleťte do voľného vrkoča, na končeky použite hrubú a mäkkú gumičku.

Jemné ruky a nohy. Nebudete potrebovať nič viac než bavlnené ponožky a rukavice, a vazelínu. Vazelína uzamyká hydratáciu v pokožke (pozor, sama ju nehydratuje, len na nej tvorí efektívny film). Po teplej sprche, kedy je pleť vlhká a otvorená, namažte dlane a chodidlá vazelínou, natiahnite si bavlnené ponožky a rukavice a choďte spať. Ráno uvidíte, akú službu vám táto kúra preukázala. Opakujte pokojne každú noc, ale bohato stačí raz týždenne.

Zmäkčite kožtičku, vybieľte nechty. A na pomoc si vezmite kokosový olej. Na nechty na rukách i nohách si pred spaním naneste tenkú vrstvu kokosového oleja. Ten bude cez noc pracovať na ich spevnení, vybielení a na zmäkčení okolitej kožtičky.

Starostlivosť o pery. Cez noc nebudeme jesť, piť ani mať tendenciu si olizovať pery. Preto je to ideálna príležitosť nechať pôsobiť vyživujúcu starostlivosť. Nepotrebujeme ochranu pred okolím, akú nám poskytuje väčšina balzamov, takže radšej siahneme po mandľovom oleji (poprípade olivovom). Naneste ho na pery pred spaním a druhý deň budete mať vyživené, jemné, mäkké a hebké pery.

Nech mihalnice rastú. Séra na podporu rastu mihalníc existujú, sú účinné, ale veľmi drahé. Ak za ne nechceme míňať, môžeme použiť obyčajný ricínový olej, ktorý zoženieme v každej lekárni. Naneste ho na čisté mihalnice zbavené zvyškov maskary (aj prípadného olejového odličovača) pomocou tyčinky do uší alebo čistého štetca od maskary. Len pozor! Buďte opatrní, ricínový olej je jedovatý a nemal by sa nám dostávať priamo do oka. A ráno ho nezabudnite poriadne zmyť.

Na pupienky. Existuje veľa zaručených spôsobov, ako sa rýchlo zbaviť pupienka, ale máloktorý funguje do pol hodiny. Spoľahnúť sa ale môžete na starú dobrú zubnú pastu. Keď ju nanesiete lokálne na pupienok a pôjdete spať, do rána vám pupienok vysuší a urýchli proces hojenia. Inak je to ale s hĺbkovými vriedkami, na ne sa musí inak. A ako? O tom sa môžete dočítať tu! A dozviete sa, že fungujú napríklad aj očné kvapky.

Proti vráskam. Samozrejme, masky na tvár cez noc nie sú nič nové. My pre vás máme dobrú správu - nemusíte si s nimi robiť hlavu, stačia vám dve ingrediencie. Esenciálne pre zabránenie tvorby vrások sú antioxidanty, ktoré nás chránia pred škodlivým vplyvom okolia. A jeden z najsilnejších antioxidantov je vitamín E. Ten si môžete kúpiť v kapsuliach, ktoré majú tekuté vnútro. Keď jednu kapsulu rozrežete, jej obsah zmiešate s kvapkou olivového oleja na rozriedenie, získate vynikajúcu hydratačnú a omladzujúcu masku, ideálne na použitie na noc!

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku