Zobraziť přihlasovací formulár

Čo v skutočnosti prezradí náš vek?

  • Publikované:
Čo v skutočnosti prezradí náš vek?

Nie sú to vrásky, tých sa môžeme zbaviť (respektíve pracovať na tom, aby sme ich mali čo najmenej). Nie sú to šediny, s dobrým kaderníkom nikto nemá šancu ich zahliadnuť. Nie je to dokonca ani múdrosť vpísaná do našich očí. Je to úplná hlúposť - najviac o našom veku vypovedajú ruky. Tie totiž patria k najviac namáhaným a zároveň najviac zanedbaným častiam nášho tela, skôr ich používame, než aby sme sa o ne starali. Ako ich dôkladne ošetriť a ako trošku oklamať okolie?

Je to malicherná hlúposť, ale keď sa pozriete dôkladnejšie na rôzne hollywoodské herečky, ktoré prekvapujú svojím mladistvým vzhľadom... schválne sa sústreďte na ich ruky. Nie celé paže, len tie časti, ktorými sa umýva riad (čo ony s najväčšou pravdepodobnosťou nerobia. A i napriek tomu.).

Koža na rukách je tenká a s pribúdajúcim vekom prestávajú fungovať mazové žľazy, ktoré sa podieľajú na účinnej hydratácii. A tá je pre mladistvý vzhľad rúk nevyhnutná. Preto dochádza k vysušovaniu kože, k jej nadmernému vrásneniu a tvorbe pigmentových (stareckých) škvŕn. Aby sme tomu predišli, respektíve tento proces čo najviac oddialili, mali by sme:

  • Hydratovať zvonku aj zvnútra. O pitnom režime už sme toho písali, čítali a počuli naozaj veľa. A keďže je jeho dodržiavanie podstatné pre celú kožu, tú na rukách nevynímajúc, smelo do toho. Vonkajšia hydratácia spočíva v tom, že si budete ruky mazať špeciálnym krémom - a to ideálne každý deň pred spaním, vždy potom, čo pokožku na rukách namáhate prácou s chemickými prostriedkami alebo ich umývate vysušujúcim mydlom.

  • Obnovujte kožu. Nezabúdajte na jemný peeling. Úplne postačí cukrový alebo iný domáci, ale ak sa nechávate radi hýčkať, v profesionálnych salónoch vám spoločne s ním urobia aj masáž a následný regeneračný zábal. Pokožka zbavená odumretých buniek je viac absorpčná, prijme viac látok a prekrvenie peelingom ju núti k rýchlejšej a neupadajúcej obmene.

  • Chráňte pred slnkom. Áno, aj pokožku na rukách. Tá rozhodne nie je odolnejšia slnečným lúčom než vaša tvár, naopak. Preto rovnako, ako si chránite tvár, chráňte aj ruky. Hydratačný krém na ruky s faktorom aspoň 30 by vám nemal chýbať. Cez slnečné dni nanášať ráno a aspoň raz za deň vrstvu obnoviť.

  • Chráňte pred zimou. Zima ruky už tak ohrozené úbytkom mazových žliaz ešte vysušuje. Preto v mraze mažte, ale prípravkami nie na hydratačnej - vodnej báze. Voda v nich obsiahnutá totiž v mraze zmrzne (ako je známe ľad má väčší objem než voda) a môže na bunkovej úrovni narušiť kožu.

  • Pozor na manikúru. Áno, upravené nechty a ich okolie sú základ každej krásnej ruky, nechty by mali byť našou ozdobou. Ale ak máte vyložene slabosť pre telové farby, francúzsku manikúru a ďalšie nenápadné farby, vedzte, že si nepreukazujete najlepšiu službu. To, čo ruky totiž spoľahlivo omladí a odláka pozornosť od trebárs nie úplne mladistvého vzhľadu kože, sú sýte farby lakov na nechty. Preto ak váhate, či si nalakovať nechty ružovou, červenou, oranžovou alebo napríklad nejakou metalickou úpravou, neváhajte. Aj keď si myslíte, že „na to nemáte vek“, vždy mu môžete podriadiť zvyšok outfitu.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku