Zobraziť přihlasovací formulár

Koho si rozhodne držať od tela

  • Publikované:
Koho si rozhodne držať od tela

Počas svojho života sa situácii, kedy stretneme niekoho, kto nám do života neprináša nič dobré, jednoducho nevyhneme. Je na nás zariadiť, aby sme takýchto ľudí vo svojom živote nemali moc intenzívne ani veľmi dlho. Bohužiaľ to, ako ich poznať, sa učíme až časom a mnohokrát veľmi bolestne. Poďme si dať teda aspoň trošku dokopy typy ľudí, ktorí v našom živote jednoducho nemajú čo robiť. Pretože sa nezmenia, len nám prinesú ďalšiu zlú skúsenosť.

Možno nemusíme byť tak striktní, možno sú dobrí ľudia, ktorí jednoducho majú tieto vlastnosti ako také svoje muchy. Všeobecne ale žiadna z nasledujúcich vecí nie je dobré znamenie.

Tí, ktorí neustále vyhľadávajú pozornosť a potrebujú byť v jej strede. Pre správne vyvinutú psychiku nie je úplne normálne, keď niekto neustále potrebuje byť v centre pozornosti. Nielen v rozhovore, ale tiež, keď príde na udalosti. Keď nie je po ich, bývajú urazení, čo je jav patriaci tiež skôr na základnú školu (mimochodom deti vyhľadávajú pozornosť práve preto, že ich psychika nie je ešte kompletne hotová, a skrz interakcie s ostatnými sa vyvíja). Či už sme extroverti, akí chceme, neignorujeme ostatných, ich priania ani životy.

Takí, ktorým ide len o ich vlastný prospech. O manipulátoroch sa toho v poslednom čase napovedalo až až. Manipulácia niekedy hraničí až so šikanovaním, ale väčšinou na seba berie menej zjavné podoby. Ľudia, ktorým ide len o ich vlastný prospech, vôbec nehľadia na naše emócie - vezmú si, čo je pre nich v danú chvíľu najvýhodnejšie. A aj keď sľúbia niečo na oplátku, vždy si nájdu výhovorku, nemajú čas alebo celú situáciu jednoducho zahrajú do autu.

Ľudia, ktorí ohovárajú. Je to úplne logická rovnica, keď niekto vo vašej prítomnosti ohovára niekoho iného, nebude mu robiť najmenší problém v spoločnosti iných ľudí ohovárať vás. Ohováranie a prehnaná kritika ostatných sú pre mnohých „pošramotených“ jedincov jedným z prostriedkov, ako docieliť to, že sa sami cítia lepšie. Postavia sami seba do pozície morálnej autority, ktorej prináleží hodnotiť. A všetci vieme, že kameňom by asi nikto z nás hádzať nemal...

Tí, čo si neustále len sťažujú. Keď opomenieme fakt, že vystavovať sami seba takej miere negativity na dennej báze jednoducho nie je zdravé, a že nás to úplne jednoducho môže zviesť k podobnému princípu zmýšľania, môže nám to povedať veľa o ľuďoch samotných. Ak si sťažujú a nič nerobia pre riešenie problému, nekonajú racionálne a uzamykajú sa v negativizme, čo sa asi stane, keď s nimi budeme potrebovať prebrať niečo my? Buď nás stiahnu do priepasti bezvýchodiskovosti a depresie, alebo nás (v lepšom prípade) vypočujú a spustia zase o sebe.

Ktorí neprijímajú zodpovednosť. A zvaľujú vinu na ostatných. Občas jednoducho urobí chybu každý. A je potrebné sa k jej následkom postaviť čelom. Od rozliateho pitia v reštaurácii až po ťažké životné trapasy. Ak je vo vašom okolí niekto, kto nikdy žiadnu chybu neurobil a všetko, čo sa mu v živote stalo, bola chyba ostatných, mali by ste sa mať na pozore. Takí vám do života neprinesú nikdy nič dobré.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku