Zobraziť přihlasovací formulár

Triky na jednoduchšie leto I.

  • Publikované:
Triky na jednoduchšie leto I.

Keď sa povie leto, všetci si nadšene vybavíme dovolenku, teplo, slnko, trebárs more, hory, smiech a dlhé večery. Vďaka spomienkovému optimizmu nikto z nás nepomyslí ako prvé na ušpinené deti, mastné opekanie, piesok všade, uštipnutie od hmyzu, pokrčené a vlhké oblečenie pri cestovaní a tak ďalej. Už sa vám leto vybavuje v realistickejších obrysoch? Nezúfajte, máme pre vás niekoľko tipov a trikov, ako leto prežiť v oveľa väčšej pohode.

Plátené tenisky. Tie máme v lete tendenciu nosiť naboso. A čo sa stane? Vo väčšine prípadov sa nevyhneme nepríjemnému zápachu. Ako to vyriešime? Nasypte do topánok morskú soľ, jedlú sódu, detský púder alebo v nich cez noc nechajte vyschnuté vylúhované čajové vrecúška.

Piesok z pláže. Budete potrebovať detský púder a maliarsku štetku. Na čo? Než vpustíte deti a seba do auta alebo do domu, posypte sa detským púdrom, ten nasaje všetku vlhkosť a piesok pôjde oveľa ľahšie oprášiť - maliarskou štetkou. Prevencia je lepšia ako náprava škôd, takže sa nebojte už na pláži oprášiť lehátka, uteráky, ak je treba, vyzametajte auto. A metlička vám väčšinou stačiť nebude, jej štetiny bývajú moc mäkké.

Pach po vlhkej bielizni. Ten riešime väčšinou v kufroch po návrate z dovolenky. Aj tu pre vás máme riešenie - pokrčte staré noviny a natlačte nimi kufor alebo akúkoľvek inú, zatuchnutú plastovú nádobu. Nechajte pár dní zatvorené, potom noviny vytiahnite a je po vlhkosti i pachu.

  • Tip Mimibazara: Varíte kukuricu? Máme pre vás neobvyklý tip. Varené a grilované kukuričné klasy sú stále obľúbenejšou pochúťkou, a ak chcete vyložene zažiariť, keď budete klasy variť, pridajte do vody vrchovatú lyžicu sušeného mlieka. Kukurica bude chutiť úplne excelentne!

Prsty zafarbené od... černíc alebo čučoriedok alebo akéhokoľvek iného, tmavo zafarbeného ovocia, ľahko umyjete a zbavíte farby citrónovou šťavou.

Zlepené cukríky. Ak vaše deti trvajú na gumových medvedíkoch alebo cmúľacích cukríkoch aj počas leta (alebo vy sami máte maškrtný jazyk), pred prepravou v horúčave balíček otvorte a nasypte do neho trochu kukuričného škrobu. Premiešajte cukríky a máte zabezpečené, že sa vám horúčavou nezlepia.

Mŕtvy hmyz na aute. Väčšinou sa ho nezbavíme ani v tej najlepšej umývačke. A čo pomôže? Olej. Ideálne ten v spreji, ktorý používame pri varení na ľahučké zamastenie panvičky. S jeho pomocou a za asistencie kuchynských utierok zotrieme zo skla akokoľvek odolné malé mrtvolky.

Navlhnutý toaletný papier. Ak idete kempovať, asi poznáte, ako nepríjemné je, keď vám navlhne toaletný papier. Nedá sa nič robiť, ak ho nevozíte v nepriedušnom sáčku, skúste plechovky od kávy - tie mávajú väčšinou správnu veľkosť.

Vlhké stany a spacáky. Áno, aj to je nepríjemná odvrátená strana kempovania. Aj keď práve neprší, stačí bežné dýchanie a nočné potenie a spacáky aj stan sú navlhnuté. A ak ich potrebujeme zbaliť, no, nečaká nás po ďalšom rozbalení zrovna nič dvakrát príjemné. Pripravte sa - vezmite si staré ponožky a výstelku do mačacieho záchodu. Tú nasypte do ponožiek, zaviažte ich a takéto gule nechajte v stane aj spacáku. Nasajú vlhkosť aj pach (presne tak, ako sú na to určené).

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku