Zobraziť přihlasovací formulár

Na kruhy pod očami klasicky aj netradične

  • Publikované:
Na kruhy pod očami klasicky aj netradične

Stop drahým kozmetickým prípravkom i zákrokom. Vo väčšine prípadov ich nepotrebujeme. Tmavé kruhy pod očami zďaleka nemáme, len keď sa zle vyspíme. Je to oblasť s veľmi tenkou kožou, kde presvitajú žilky, a tak sa zdá tmavšia než okolie. Vzhľadom na svoju jemnosť ju často poškodzuje bežná starostlivosti o pleť, je na ňu proste moc agresívna. Naviac môžeme viniť tiež naše genetické dispozície z toho, ako tenkú máme kožu (vďaka, mami). Ako teda môžeme ovplyvniť kruhy pod očami, bez toho aby sme míňali imanie za krémy, séra alebo dokonca invazívne kozmetické služby?

Spite na chrbte a vezmite si extra vankúš. Často sú kruhy pod očami a opuchnuté očné okolie vinou obyčajnej fyziky. Keď tekutine sťažíte prístup, jednoducho jej tam toľko nebude. Majte cez noc hlavu vyššie než hrudník a problémy s opuchnutými očami a prípadnými kruhmi nebudú zrána tak markantné. Len sa uistite, že vankúše neobsahujú alergény (prach, roztoče). Alergia je totiž jednou z ďalších príčin vzniku tejto estetické vady.

Užívajte prášky na alergiu. Ak ju teda máte. Alergie sú jednou z príčin vzniku kruhov pod očami a prípadných opuchov, takže ak si myslíte, že len kýchate, nie je to pravda - alergia ovplyvňuje aj prietok krvi.

Skúste mastičku na hemoroidy. Vážne. Nie je to permanentné riešenie, dokonca ani nič, čo by ste mali používať denne. Ale voľnopredajné masti na hemoroidy sú jedným z tajných kozmetických trikov, ktorý vás kruhov pod očami zbaví dočasne, ale rýchlo a precízne. Tieto mastičky totiž spôsobujú, že sa žilné steny stiahnu, čím sa zmenší prietok krvi a teda aj viditeľné prekrvenie.

  • S touto radou naozaj opatrne. Mnohým ľuďom môžu mastičky v očnom okolí spôsobovať podráždenie, nanášajte v naozaj tenkej vrstve poklopkávaním a rozhodne sa vyvarujte kontaktu s očami! Vyskúšajte doma a prípadne používajte pri mimoriadnych príležitostiach, rozhodne nie často.

Zamerajte sa na odličovač. Očné okolie je najcitlivejšie miesto celej tváre a k tomu všetkému naň nanášame zrejme najviac produktov. Takže pozor na odličovač. Zvážte nákup odličovača na citlivú pokožku (aj keď ju citlivú nemáte) a rozhodne opatrne na mechanické drhnutie. Stačí namočený tampón priložiť na viečko, mihalnice a okolie, nechať pod miernym tlakom priložené pár sekúnd, a až potom zotrieť.

Spite dobre. Nie nevyhnutne dlho, ale tak, aby ste si odpočinuli. Teda prispôsobte tomu svoje prostredie, teplotu v miestnosti, nekonzumujte alkohol, nepúšťajte obrazovky a tak ďalej.

Kofeín a ľad. Sáčky vylúhovaného čierneho čaju a kocky ľadu sú vynikajúcim dočasným riešením. Ako ľad, tak kofeín stiahnu žilky, zmiernia prietok krvi a zbavia opuchu.

Pozor na soľ a vodu. Kvalitná hydratácia je základ pre zdravý vzhľad nielen pleti pod očami. Takže sa vyvarujte nadmerného množstva soli v jedle a dbajte na pitný režim! Soľ zadržiava vodu v tele a spôsobuje tak opuchy, a keď sme dehydrovaní z nedostatku vody, telo sa snaží zadržať čo najviac vody „na ešte horšie časy“, takže... môžeme byť opuchnutí. Áno, aj pod očami.

Vitamín C. Antioxidant, ktorý pôsobí na našu imunitu, ale pomáha nám aj produkovať kolagén, ktorý je nevyhnutný pre pevnosť a pružnosť pokožky.

Železo. Nedostatok železa nám môže okrem iného spôsobovať tiež tmavé kruhy pod očami. Ideálne je prijímať dostatok železa v kombinácii s vitamínom B12 a potraviny, ako sú červené mäsá, špenát, fazuľa, marhule, hrach...

Ak fajčíte, prestaňte. A rozhodne nie len kvôli kruhom pod očami. Fajčenie spôsobuje stratu pevnosti pokožky, čo sa môže prejaviť na väčšom výskyte vrások, ovisnutých prsiach a tmavých kruhoch pod očami. Keď opomenieme zdravotné riziká, má fajčenie riziká aj estetické.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku