Zobraziť přihlasovací formulár

Alfažena? Existuje

  • Publikované:
Alfažena? Existuje

Nemusí byť nutne najkrajšia zo všetkých, ani nie najbohatšia alebo najúspešnejšia, je na nej ale niečo príťažlivé. Je zábavná, sebavedomá, milá, ohľaduplná, láskavá, príjemná, ale aj nekompromisná a asertívna. Ženy chcú byť ako ona, muži sú očarení. Aké sú vlastnosti novodobej alfaženy?

Žijeme v dobe, keď sa atraktivita zďaleka nepočíta len na fyzické dispozície. Ich preferencie sú dnes tak rozmanité, že si niekedy až hovoríme, že s tým snáď príroda už ani nemá čo robiť. Keď hovoríme o atraktivite, často hovoríme oveľa viac o príťažlivosti osobnosti než len obyčajného tela. A tak sa stane, že najpríťažlivejší muž v miestnosti zďaleka nemusí byť ten, ktorý má najväčšie svaly, a najatraktívnejšia žena zase nie je tá s mierami deväťdesiat, šesťdesiat, deväťdesiat.

  • Čo nie je tak celkom pravda. Fyzicky je pre atraktivitu ženy vo väčšine prípadov najpodstatnejší takzvaný pomer pásu a bokov - WHR index. Viac o ňom a o tom, ako na tuk na bruchu, sa dozviete tu.

Je prirodzene sebavedomá. A ono sebavedomie z nej vyžaruje na desiatky metrov ďaleko. Nie je namyslená ani arogantná, pozná svoju cenu - a svedomito ju každý deň zvyšuje neustálou prácou na sebe. Jej sebavedomie nie je hlasné a nerešpektujúce, len zaberá svoje vlastné miesto a ani o chlp menej.

Dobre zvláda kritiku. Keď ide o kritiku konštruktívnu, veľmi sa spája s jej sebavedomím. Vie, aká naozaj je, kde sú jej slabiny, a každú takúto poznámku berie ako príležitosť na zlepšenie. Akceptuje a zvnútorní si to, s čím sa stotožňuje, uvíta každú príležitosť na zlepšenie.

Nikdy nesúťaží s ostatnými ženami. Existujú ženy krajšie, chytrejšie, sebavedomejšie, úspešnejšie... alebo nie? Alfa žene je to vlastne jedno, pretože je jej vo vlastnej koži úplne príjemne a vie, že každá žena je kombináciou svojich vlastností unikát a zaslúži si byť rešpektovaná. A rovnako ako sa správa k okoliu, svojou vlastnou nenásilnou cestou vyžaduje, aby tak bolo pristupované k nej. A porovnávanie sa s ostatnými pre ňu nie je meradlo.

Je inšpiráciou pre ostatných. Zdá sa, že porozumela prirodzenému behu vecí života, na nič netlačí, nikoho do ničoho nenúti. Do všetkého, čo chce dosiahnuť, vkladá sto percent svojho úsilia, ale tiež dobre vie, že viac ako maximum sa urobiť nedá. Jej kľud, vytrvalosť a ľahkosť, s akou sa rozhoduje, je pre ostatných veľkou inšpiráciou.

Rovnováha číslo jedna. Emócie a rozum. Alfa žena nepotláča svoje emócie, pozná ich aj seba, vie spoznať, ktoré vzťahy a ľudia sú pre ňu vhodní a ktorí zase nie. Emocionálna inteligencia jej zas velí zostať nohami na zemi, keď už by hrozilo, že emócie prevezmú vládu kompletne. Vie sa vyjadriť, nepotlačovať sa, ale aj kontrolovať a ovládať.

Rovnováha číslo dva. Práca a osobný život. Či už jej čas prevažuje na jednu alebo na druhú stranu je to otázka rozhodnutia a dobre zvážených priorít. Pozná zdravú mieru toho, robiť niečo „na úkor“. Kedy je to potrebné a kedy zase nie.

Ovláda umenie konverzácie. Nie je to otázka vzdelania a škôl, ale inteligencie, všeobecného prehľadu a schopnosti sa zorientovať v téme. A keď niečo nie je jej parketa, rozhodne sa nehanbí to priznať, rada sa priučí a rada poskytne druhému platformu na prejavenie se. Je vynikajúca diskutérka, ale aj aktívna a náruživá poslucháčka.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku