Zobraziť přihlasovací formulár

Cukor na čkanie alebo Najúčinnejšie zbrane na bežné problémy

  • Publikované:
Cukor na čkanie alebo Najúčinnejšie zbrane na bežné problémy

Každá rodina má svoje tipy a triky, ako liečiť to či ono pomocou prírodných zdrojov, napríklad cibuľový sirup je stálicou v našej domácej pohotovosti. Ale sem tam všetci zabrúsime na internet (alebo napríklad do múdrych kníh), aby sme zistili, ako svoje telo zbytočne nezaťažovať chémiou a drastickými liekmi, keď nás trápi obyčajná bolesť brucha a nám sa ju jednoducho nechce trpieť. Máme pre vás 20 najúčinnejších a overených tipov na najbežnejšie ťažkosti.

Zázvor na žalúdok. Zázvor je známy z mnohých dôvodov, od boja proti infekciám po zrýchľovanie metabolizmu. Ale najúčinnejší je pri bolestiach žalúdka a zažívacích problémoch. Môžeme ho s mierou užívať aj v tehotenstve alebo napríklad po chirurgických zákrokoch.

  • Tip Mimibazara: Rozbesnený žalúdok upokoja ľadové zázvorové kocky. Nastrúhajte očistený zázvor nahrubo a zalejte ho horúcou vodou. Chvíľu nechajte pôsobiť a potom prelejte vodu so zázvorom do formičiek na ľad. Ľadové kocky potom v prípade potreby cucajte, zvyšky zázvoru môžete vypľuť (účinné látky sú vo veľkej miere práve vo vode).

Kockový cukor na čkanie. Dobre, nejde možno o akútny stav, ale také čkanie vie pekne potrápiť. Keď sa chcete zbaviť čkania a nestrážite si drasticky príjem sacharidov, zjedzte naraz dve lyžičky cukru (ideálny je kryštál). Drobné kryštáliky podráždia tie správne nervy, ktoré upokoja bránicu. Teoreticky funguje čokoľvek rovnakej konzistencie, ale dve lyžičky soli nie sú ani zdravé, ani dobré.

Cesnak na boľavý krk. Cesnak je prírodné antibiotikum, a to pomerne účinné. Takže ak nás trápi zápal v krku, ideálne je rozmixovať šesť strúčikov prelisovaného cesnaku s teplou (nie vriacou) vodou a vypiť. Môžete pridať med a citrón. Takáto tinktúra zmierni bolesť a lieči!

Tmavá čokoláda na kašeľ. Tmavá čokoláda obsahuje teobromín, látku, ktorá upokojuje kašeľ podľa všetkého lepšie než napríklad kodeín.

Mäta na nadúvanie. Látky obsiahnuté v mäte nielen, že zabíjajú baktérie, ktoré nadúvanie spôsobujú, ale relaxujú tiež stiahnuté brušné svalstvo, ktoré sťažuje prirodzený priechod plynov. Dajte si ale pozor - nekonzumujte mätový olej (najkoncentrovanejší) len tak, kúpte si ho v kapsuliach s gastro rezistentným poťahom, ktorý zabezpečí, že sa olej neuvoľní v žalúdku, ale až v nižších častiach tráviaceho traktu. V žalúdku by mohol spôsobiť podráždenie a pálenie záhy.

Citrón a jogurt na zlý dych. Bojujete s ťažko voňajúcim dychom? Vykloktajte pohárom vody zmiešanej s citrónovou šťavou - tá zabíja pach spôsobujúce baktérie. Potom zjedzte pár lyžičiek bieleho, nesladeného jogurtu, ktorý naopak dodá potrebnú a dobrú mikroflóru.

Na nespavosť čerešne a levanduľa. Čerešne alebo čerešňový džús pred spaním sú veľkým prírodným zdrojom melatonínu, hormónu, ktorý reguluje náš spánkový cyklus a vďaka ktorému sa nám začne chcieť spať. Na podráždené nervy a napäté svaly pomôže zasa vôňa levandule.

Čierny čaj na kruhy pod očami. Čierny čaj obsahuje taníny čiže triesloviny. Tie sú horké, trpké, ale predovšetkým zvieravé. Pod očami pôsobia na malé žilky, ktoré sú pod kožou a spôsobujú tmavé kruhy, tak, že ich zovrú a zmenšia prietok krvi. A tým pádom tiež zosvetlia očné okolie.

  • Tip Mimibazara na záver - tenisák proti chrápaniu. Nie je to práve prírodná liečba, ale malý trik. Ak chrápete (alebo vaša drahá polovička) predovšetkým na chrbte, čo je najčastejšie, vezmite si tenisák a kus látky a prišite si ho do stredu chrbta vášho pyžama. Takto spôsobený diskomfort vás donúti sa v spánku na chrbát neotáčať.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku