Zobraziť přihlasovací formulár

Make-up trendy pre ešte lepšie nalíčenie

  • Publikované:
Make-up trendy pre ešte lepšie nalíčenie

Všetky ženy (a niektorí muži) sa v poslednej dobe boomu make-up tutoriálov, kontúrovania, falošných mihalníc a ďalších make-up kúziel trošku strácajú. Zabúdame na to, že to, čo vidíme na internete je len málokedy make-up na každodenné nosenie, navyše - aj keby bol, predsa len nie každý z nás má ráno nejakú tú hodinku k dobru. Zo súčasných make-up trendov sme pre vás vyzobali maličkosti, ktoré sa hodia naozaj zaradiť do svojej rannej rutiny.

Ich použitie je totiž nenáročné a má veľký efekt, teda za málo peňazí veľa muziky. Čo teda stojí za to zvážiť?

Telová kontúrovacia ceruzka na pery. K čomu to je dobré? Všetci vieme, že strata ostrých línií v tvári je vec, kvôli ktorej vyzeráme staršie. A nie vždy nosíme rúž, takže nie vždy môžeme pery pekne obkrúžiť kontúrou. Riešenie? Kontúrka v telovej farbe. Ak to chceme doviesť k úplnej dokonalosti, nemusíme si kupovať špeciálnu ceruzku, stačí špeciálny ostro rezaný štetček a vodeodolný make-up.

Na mihalnice tekutou linkou. Chcete sa zbaliť na cestovanie „naľahko“ a na make-up už nebýva veľa miesta? Vyskúšajte tekuté vodeodolné očné linky. Môžete ich použiť na ich primárny účel, ale aj nimi stmaviť mihalnice.

Vymeňte hydratačný krém za... ružovú vodu. Tá zaistí dve veci naraz - hydratáciu a ľahkú tonizáciu (vypnutie) pleti. Môžete ju použiť aj na záver ako fixátor make-upu a nosiť ju so sebou aj cez deň na osvieženie.

S make-upom začíname vždy od stredu tváre. Nezačínajte nanášať make-up od lícnych kostí, na čele ani na brade. Vždy na lícach čo najbližšie nosu, proste v strede tváre. A z tohto miesta postupujte ku krajom "dostratena".

Farba ceruzky na obočie by mala ladiť vždy s korienkami vašich vlasov. Tak a nie inak by sme mali voliť správnu farbu ceruzky alebo tieňov, ktoré používame na dokresľovanie alebo vyplnenie obočia. Iné farby (napríklad tie, ktoré sa vám viac páčia, ktoré sú zladené viac s outfitom alebo nafarbenou časťou vašich vlasov) budú vždy vyzerať neprirodzene.

Kruhy pod očami maskujeme vždy do tvaru trojuholníka. Korektor na kruhy pod očami nestačí naniesť len na tmavé miesta, potom budete mať miesto tmavých žiarivé kruhy pod očami. Farbu je potrebné „rozpiť“ do normálneho make-upu, preto korektor pretiahnite do trojuholníkového tvaru smerom k nosu.

Biele linky. Znie to desivo? Nebojte, biele očné linky sa používajú na spodnú vnútornú linku. Zamaskujú červenú farbu do svetlo ružovej až bielej, čo nielen opticky zväčší oči, ale aj veľmi omladí pohľad.

Zahrejte klieštiky na mihalnice. Ako už vieme z mnohých zdrojov, mihalnice by mali byť natočené. Nebudú vrhať tiene na kruhy pod očami a tým ich prehlbovať, rozjasnia pohľad a zväčšia nám oči. Pre lepší efekt a zdravšie pôsobenie na mihalnice pred použitím nahrejte klieštiky horúcim vzduchom (z fénu). Budú potom pôsobiť ako kulma a mihalnice vydržia natočené dlhšie.

Vždy skontrolujte make-up na dennom svetle. Svetlo v kúpeľni ani vo výťahu vám nedá pravdivú informáciu o tom, ako vlastne vyzeráte. Mrknite sa ešte v aute alebo v zrkadle kdekoľvek vonku. Ideálna vzdialenosť je na dĺžku natiahnutej paže (teda vzdialenosť, na akú vás väčšín ľudí vidí).

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku