Zobraziť přihlasovací formulár

Zimná starostlivosť o suché ruky

  • Publikované:
Zimná starostlivosť o suché ruky

Prišlo presne to obdobie roka, kedy sa sústredíme predovšetkým na pečenie, upratovanie, nákupy a chystanie, starostlivosť o rodinu a prácu. Je veľmi pravdepodobné, že ak si na niečo teraz naozaj nenachádzame čas, je to starostlivosť o seba. A konkrétne naše ruky dostávajú zabrať od neustáleho umývania pri pečení, od kontaktu s čistiacimi prostriedkami a v neposlednom rade od poriadnej zimy, ktorá vonku vládne. Ako si dopriať extrémne výživnú starostlivosť o ruky a ešte k tomu navodiť očarujúcu voňavú vianočnú atmosféru?

Pozrite sa na svoje ruky. Vedeli ste, že je to časť tela, ktorá najviac prezrádza vek? O pokožku na rukách sa treba starať - a prečo nie spôsobom, ktorý krásne ladí s Vianocami?

Pri každej starostlivosti o ruky treba zmäkčiť, peeling a výživa. Budete teda potrebovať:

  • ½ hrnčeka hnedého cukru
  • ½ hrnčeka koreneného rumu
  • Štipku muškátového orieška
  • 3 kvapky škoricového esenciálneho oleja
  • Zvláčňujúci a vyživujúci krém na ruky (bambucké maslo je dobrou voľbou)
  • Dva malé uteráky, dva igelitové sáčky

Postup:

V jednej miske zmiešajte hnedý cukor, rum a muškátový oriešok. Touto zmesou si poctivo, ale jemne, urobme peeling rúk až po zápästie. Hnedý cukor pôsobí krásne ako prirodzený mechanický peeling, alkohol v rume zase pokožku zbaví mastnoty a iných nečistôt a otvorí póry. Zmes z rúk opláchnite teplou (ale nie horúcou) vodou.

  • Tip Mimibazara: To, čo robí pokožke zle, väčšinou nie je len teplo alebo zima, ale predovšetkým teplotné rozdiely. Pokúste sa im čo najviac vyvarovať!


V ďalšej miske zmiešajte teplé mlieko a škoricový olej. Ponorte do nej ruky asi na dve až tri minúty. Lipidy a proteíny v mlieku pokožku vyživia, škoricový olej zasa pekne prekrví vrchné vrstvy, takže sa účinné látky krásne vstrebávajú. Jeden uterák si prichystajte namočený do horúcej vody, druhý suchý. Vyberte ruky z mliečneho kúpeľa a teplým mokrým uterákom si ich utrite. Potom vysušte druhým, suchým uterákom. Namažte si ruky vyživujúcim krémom (bambuckým maslom), zabaľte do igelitových sáčkov a nechajte pôsobiť päť minút. Potom sáčky zložte - a hotovo. Ruky ako vymenené, ošetrené a krásne voňavé.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku