Zobraziť přihlasovací formulár

7 make-up trikov pre dokonalejšie nalíčenie

  • Publikované:
7 make-up trikov pre dokonalejšie nalíčenie

Každá z nás si za tie roky našla rutinu nielen v čistení pleti a starostlivosti o ňu, ale aj v tom, ako a aký používame make-up. Ktorá z nás ale niekedy navštívila profesionálne vizážistické štúdio, asi sa nestačila čudovať, ako môžu mať malinké zmeny v postupe líčenia (nie v samotných používaných kozmetických výrobkoch) vplyv na celkový výsledok. A keďže sa každá chceme cítiť s make-upom skvele, máme pre vás pár dobrých rád, ako s minimálnym úsilím docieliť čo najdokonalejšie nalíčenie.

Nebudeme sa venovať žiadnemu špeciálnemu líčeniu, len veciam, ktoré pravdepodobne aj tak robíme všetky (viac či menej). Ako si teda môžeme pomôcť k lepšiemu výsledku pri každodennom líčení?

Poriadne rozotrieť a nechať zaschnúť. Reč je o primárnej starostlivosti o pleť predtým, než začneme nanášať make-up. Hydratačný krém (ideálne s ochranným slnečným faktorom) a podkladová báza pod make-up, presne tieto dva produkty by sme mali poriadne rozotrieť do tenučkého filmu, nechať zaschnúť a make-up naniesť až neskôr. V opačnom prípade budeme mať po nanesení make-upu na tvárach matnejšie a lesklejšie miesta, podľa toho, kde sa nám prípravky stačili vsiaknuť, a kde nie. Nedostatok času na vsiaknutie sa do kože môže byť aj príčinou toho, že sa naša pleť javí „mastnejšia“ (rozumejte - lesklejšia), než je v skutočnosti.

Naneste make-up len tam, kde je ho treba. Čože? Že to popiera všetky doterajšie poučky o tom, ako musíme mať make-up poriadne nanesený ideálne až na krku? Ak máte pleť v dobrom stave a, a to predovšetkým, máte správnu farbu i textúru make-upu, ktorý používate, nie je potrebné nanášať make-up na veľké plochy. Väčšinou stačia líca a čelo, pekne dostratena rozotrieť (k tomu sú lepšie hubky než štetce) a hotovo. Ak make-up nepoužívame na zmenu farby tváre (ako že by sme naozaj pri každodennom líčení nemali), máme vyhrané.

Obočie a oči ako prvé. Všetci vieme, že ak sa stane nejaká make-up katastrofa, bude to s najväčšou pravdepodobnosťou pri líčení očných viečok alebo pri dofarbovaní obočia. Líca si poprášime tmavým tieňom, odtlačí sa nám maskara, budeme si stokrát prelíčovať očné linky... a tak ďalej. Preto po nanesení make-upu rozhodne nepracujeme ďalej na lícach, púdru, kontúrovaní alebo inej úprave. Pekne až potom, čo dokončíme tú najzložitejšiu časť - líčenie očí.

Nevyťahujte obočie, zakláňajte hlavu. Určite už ste to tiež stokrát urobili, pre nanesenie make-upu, ktorý je buď trošku zložitejší, alebo si z akéhokoľvek iného dôvodu žiada hladké viečko, sme si druhou rukou pekne pridržali obočie hore. To nám ale pričiňuje na veľa problémov. Jednak si zbytočne ťaháme kožu, u ktorej by sme si priali, aby bola čo najdlhšie čo najpevnejšia, ale zároveň si tiež deformujeme „maliarske plátno“. Miesto vyťahovania obočia je vhodné zakloniť hlavu a vziať si malé zrkadlo. Ak vás napadlo líčiť sa poležiačky, tak je to tiež schodná varianta.

Skôr ako aplikujeme, osušíme. Podobný princíp ako pri bode jedna aplikujeme pri nanášaní bielej (alebo čiernej) vnútornej linky - tzv. waterline. Než si vnútornú linku spodného viečka nafarbíme, vezmeme si vatový tampón alebo špajdľu do ucha a linku utrieme od sĺz. Farba potom bude oveľa dlhšie držať aj sa lepšie nanášať.

Nikdy nekontúrujeme s leskom. Ak chceme pridávať hĺbku tvárovým kontúram (nanášame teda tmavšiu farbu do oblasti okolo čela, pod lícne kosti a na hranu spodnej čeľuste), nikdy nepoužívame farbu s perleťou alebo iným leskom. Tá totiž naopak necháva miesta vystúpiť, žiariť. Pre kontúrovanie volíme vždy matné farby, ak chceme nechať vyniknúť lícne kosti alebo iné oblasti, môžeme použiť rozjasňovač s perleťou. Zvážte ale lesk, ak máte sklon k mastnejšej alebo problematickej pleti. Lesk totiž môže tieto nedostatky zvýrazniť.

Vždy sa pozrite z diaľky. Môžete byť nahnevaní a frustrovaní drobnými nedokonalosťami, nepodarenou linkou alebo ľahkou šmuhou od maskary, ale keď sa na seba pozrieme z diaľky, z akej sa na nás budú pozerať ostatní, väčšinu to ani nespoznáme. Ak chceme zhodnotiť, ako sa nám make-up podaril, alebo nie, odstúpme si vždy na krok od zrkadla. Bližšie si k sebe väčšinou nikoho nepúšťame.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku