Zobraziť přihlasovací formulár

Minimalistický make-up na dovolenku

  • Publikované:
Minimalistický make-up na dovolenku

 

Naša make-up rutina môže byť od úplného základu až po hodinku pred zrkadlom každé ráno. A pre tie, ktoré sa prikláňajú skôr k tomu opačnému extrému, je balenie make-upu na dovolenku tak trošku nočná mora. Čo je naozaj nevyhnutnosť a čo môžeme nechať doma? Aké sú tipy na to, ako zaistiť, aby nám make-up vydržal aj v horúčave a zároveň nebol nepriateľský k našej pleti? Čo si so sebou určite zabaliť?

Každá žena je zvyknutá nejako vyzerať. To môže zahŕňať všetky možné procedúry, ktorých nevykonanie nám môže prinášať do života kvapku stresu. Aj keď okolie hovorí, že zbytočný, niekedy sa nenamaľované jednoducho „necítime“. A tak slnko, voda, fyzická námaha alebo napríklad trošku poľné podmienky, keď sa chystáme napríklad pod stan, môžu mať rozmer, ktorý žiadny z mužov asi nepochopí.

Ak chceme, aby bol náš dovolenkový make-up rýchly, nenáročný, efektný a ešte k tomu aby vydržal, musíme sa zmieriť s tým, že sa k svojej pleti nebudeme správať zrovna šetrne. Ale skúsme to, ako najviac to pôjde. Aké sú teda letné nevyhnutnosti?

SPF. Ochranný faktor na tvár (a krk!) Je úplná nevyhnutnosť. Bez neho nielen, že sa spálime a namáhame tak pleť, ale tiež budeme nekontrolovane meniť farbu. Nech sa v lete a na dovolenke stane minimálne 30 ochranný faktor našou podkladovou bázou.

Make-up. Ak nemáte problematickú pleť, voľte radšej BB cream alebo make-upy s ľahučkým zložením. Zradná je voľba farby, takže ak make-up vyložene nepotrebujete, je práve teraz vhodný čas na to si od neho trošku oddýchnuť.

Bronzer a rozjasňovač. Vystačíte si s nimi, ak nebudete používať make-up. Len opatrne s farbami, ideálne sú niekoľko odtieňové palety, kde si tón farby môžete vybrať. Vždy sa na seba po nalíčení pozrite zhruba zo vzdialenosti meter a pol do zrkadla. Dávajte si pozor, aby nebola tvár v inej farbe než zvyšok tela! Pokiaľ nemáte špeciálne tmavšie prípravky na leto, môže sa to pokojne stať.

Púder. Ale transparentný! Ak nikdy nebol čas na transparentný púder, nastal práve na dovolenke. Bezfarebný púder iba zmatňuje, nemení farbu pokožky, takže si nemusíte lámať hlavu s odtieňom.

Tekuté linky. Zabudnite na ceruzky alebo fixky, v lete sa pleť viac mastí, linky na nej nemusia držať. Čo držať bude sú tekuté linky - samozrejme vode odolné!

Vode odolná špirála. Dajte si pozor na to, nech ju nenanášate na nijako mastné mihalnice. Tie musia byť čisté a suché, nie od hydratačného ani ochranného krému, nie od opaľovacích olejov alebo tých esenciálnych. Mastné by nemalo byť ani najbližšie okolie mihalníc. Inak sa totiž bude mazať aj tá najlepšia vode odolná špirála.

Biele linky. V opálených kontúrach tváre často zaniknú oči. A keďže orámovať ich čiernou (alebo hnedou) linkou nie je úplne najprirodzenejšie, môžeme na to vyzrieť malým trikom. Na leto si určite kúpte bielu, veľmi mäkkú, silne pigmentovú a vode odolnú bielu linku v ceruzke, ktorá sa nanáša na vnútornú linku spodných mihalníc. Len si potom nesmieme zabudnúť prejsť ľahučko spodné mihalnice vode odolnou špirálou. Oko sa opticky zväčší, rozjasní a náš pohľad omladne. Len je potrebné nenanášať moc silnú vrstvu, stačí len toľko, aby sa naša spodná linka sfarbila na ľahučko ružovú.

Hydratačná starostlivosť o pery. Dnes už existuje celý rad balzamov na pery, ktoré pery zároveň ľahko zafarbia. Keď si vyberiete odtieň, ktorý kopíruje a len stmaví prirodzenú farbu vašich pier, máte vyhrané. Na svetlé a perleťové rúže radšej na chvíľu zabudnite, pokojne ich nechajte doma. Nezabudnite pred slnkom chrániť pery nielen SPF, ale aj dostatočnou hydratáciou.

  • Hydratácia pier a ich ochrana pred slnkom je paradoxne viac nutná v zime, keď sú pery na vysychanie a praskanie náchylnejšie.

Odličovanie. S vode odolným make-upom je to málinko zložitejšie, ale nebojte sa, všetko ide. Na cestovanie sú ideálne odličovacie vlhčené obrúsky, dostaneme kúpiť aj tie na vode odolný make-up. Len nezabudnite tvár a oči nimi netrieť! Stačí na oko priložiť, ľahko pritlačiť, chvíľu počkať, až sa účinné látky dostanú tam, kam majú, a jemne zotrieť. Na vode odolný make-up okrem špeciálnych prípravkov dobre fungujú tiež micelárne vody, na odlíčenie letného vode odolného make-upu očí voľte tie s prímesou olejov.

Budeme sa musieť vzdať... úpravy obočia. Aj keď existujú vode odolné prípravky, nič nie je stopercentné - možno vydržia pár namočení, ale rozhodne nevydržia oter od ruky alebo uteráka. S ohľadom na väčšie potenie je aj naša pleť mastnejšia a teda na nej i vode odolný make-up horšie drží. A rozhodne si nechceme omylom zotrieť polku obočia.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku