Zobraziť přihlasovací formulár

Chcete vyzerať dobre na fotkách alebo Kozmetické triky

  • Publikované:
Chcete vyzerať dobre na fotkách alebo Kozmetické triky

Už sme asi zaregistrovali, aké kúzla sa dajú vykonávať s vizážou (ale nielen s ňou) pomocou rôznych fotografických trikov a predovšetkým pomocou počítačovej úpravy. Ale oklamať všetečné oko fotoaparátu môžeme aj my. Môžeme totiž využiť skutočnosť, že fotky sa obstarávajú z trošku väčšej vzdialenosti, tak nám nejaký ten mazaný trik prejde. A nielen prejde, ale niektoré sa dajú využiť skoro každý deň!

Pretože keď chceme pôsobiť upravene a o trošku lepšie, než je to v skutočnosti, potrebujeme na pomoc pár drobných vychytávok. Rozhodne ich nemusíme použiť len v prípade, keď ideme na party alebo pózujeme na červenom koberci, ale tiež, keď nás napríklad čaká príhovor, vystúpenie, prezentácia alebo akákoľvek iná príležitosť, kedy predstúpime pred väčšie množstvo ľudí, na pódium, na verejnosť... alebo len tak, pre dobrý pocit.

Lesk na pery, na ktorý sa nelepia vlasy. Všetci, ktorí sme niekedy na perách lesk mali, vieme, že jeho vrstva sa musí nielen čo chvíľu obnovovať, ale keď zafúka vetrík, rýchlejšie sa pohneme alebo nedajbože predkloníme, na lesklú, ale lepkavú plochu sa nám nalepia rozpustené vlasy. Alebo chlpy zo šály. Alebo čokoľvek iného. Ako taký lesk pier nasimulovať? Odpoveďou sú jemňunko, zlaté alebo strieborné trblietky. Tie nanesieme na vnútorné obrysy pier (skoro až tam, kde končí pera a začína sliznica). Ako podklad môžeme použiť obľúbený rúž, ale i napríklad podkladovú bázu alebo balzam. Pery získajú dlho držiaci lesk, ktorý bude ešte umocnený priamym svetlom.

Žiarivé vlasy. Odpoveďou sú opäť (už naposledy) trblietky. Pozor, nepliesť s glitrami, tu hovoríme o naozaj jemňunko trblietavom prášku, ktorý sa dá dokonca zohnať aj v malých dávkovačoch. Trblietky jednoducho nanesieme do vlasov spoločne s lakom (ten ich na vlasoch zafixuje. Nutný bod, inak budete všade trúsiť trblietavý prášok a ten by na šatách alebo kostýme nepôsobil práve reprezentatívne). Blesk fotoaparátu, reflektor, ale i napríklad bodové osvetlenie potom vašim vlasom spoločne s trblietkami dodá doslova hollywoodsky lesk. Ideálne pre blondíny, ktorým vlasy častejším a agresívnejším farbením matnia.

Dlhé lokne a plné účesy. Ak sa vám páčia naozaj plné copy, drdoly a iné účesy, vedzte, že modelky, na ktorých ich vidíte na internete, naozaj väčšinou nemajú tak extrémne husté a dlhé vlasy. Preč je doba, kedy sa do drdolov dávala pre objem žemľa alebo ponožka - používame pripínateľné pramene vlasov. Tie samozrejme môžeme zohnať v rôznej farbe i kvalite, ale aj pár prameňov vie vyčariť omnoho plnší účes. Keď si zoženiete správnu dĺžku, môžu slúžiť aj ako zahustenie rozpustených vlasov. Clip-in vlasové pramene sú, pri decentnom zaobchádzaní, veľmi nenápadný a veľmi efektívny trik.

Matná, ale nevysušená pokožka. Práca s púdrom je dosť ošemetná, zvlášť keď máme mastnú pleť. Nie vždy je čas a priestor sa neustále upravovať, často to preženieme a naša pleť pôsobí tak matne, až je to nezdravé. Ako si zaistiť žiarivý, ale nie lesklý vzhľad? Trik je v hydratácii. Štetec, ktorým nanášate púder, najskôr namočte v hydratačnom kréme, utrite prebytky tak, aby bol vlhký, a až takým štetcom naneste púder. Pokožka zmatnie, ale zároveň je dostatočne vyživená tak, aby nešupinatela ani nerobila iné neplechy.

Tónované svaly. Dobre, toto môže niekomu pripadať trošku divné. Ale ak ste zaregistrovali trend contouring, asi je vám jasné, že pohrávanie sa s plastickosťou tela nie je nič, čo by nepatrilo do bežnej kozmetickej praxe. Máte holé paže a zdá sa vám, že ramenný sval by mohol trošku viac vyniknúť? Nie je nič jednoduchšie, ako ho (s citom) vytieňovať. Opäť - trik, ktorý pôsobí lepšie na fotkách než v skutočnosti. A rozhodne si prizvite niekoho, kto vám odsúhlasí kvalitu práce, výber farieb a podobne. Ak vlastníte nude paletu očných tieňov, zvládnete to aj s ňou, ale súdnosti je tu treba skôr ako kedykoľvek predtým. Rovnako tak si môžete nechať vyniknúť kľúčne kosti, ľahko ztónovať plnosť pŕs...

Žiarivo biele zuby. Bez bielenia. Pretože bielenie, i keď najšetrnejšie, v momente, keď odstránime škvrny od kávy, nikotínu alebo červeného vína, začne oslabovať zubnú sklovinu, zvyšovať citlivosť zubov a tak ďalej. Druhým spôsobom, ako zabezpečiť, aby zuby bielo aspon vyzerali, je zvoliť správny kontrast. Skvelé sú rúže s fialovým nádychom, ale tie nie každému pristanú. Univerzálne riešenie pre pánov i dámy? Červené farbivo. A pekne pomocou vatových tyčiniek naniesť na ďasná. Je to možno dosť neštandardné, ale funguje to.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku