Zobraziť přihlasovací formulár

Večera za 10 minút! Vyskúšajte recept na vynikajúce cestoviny 'cacio e pepe'

  • Publikované:
Večera za 10 minút! Vyskúšajte recept na vynikajúce cestoviny 'cacio e pepe'

Nemáte chuť či čas tráviť v kuchyni dlhé hodiny? A máte radi cestoviny, syr a korenie? Potom si určite zamilujete jednoduchý a rýchly recept zo slnečného Talianska, ktorý si obľúbili gurmáni po celom svete. Pripraviť si tento pokrm zvládne naozaj každý, vyskúšajte ho napríklad hneď dnes.

Lahodný pokrm s názvom 'cacio e pepe' čiže v preklade jednoducho korenie a syr, patrí medzi tradičné špeciality rímskej kuchyne. Ide o ďalší z receptov, ktoré sú dokonalou ukážkou jednoduchosti talianskej kuchyne. Na prípravu potrebujete len cestoviny, korenie, kúsok masla a syr, najlepšie ovčí Pecorino, ale siahnuť môžete pokojne aj po parmezánu. Namiesto kúska masla by šlo prípadne použiť len trošku olivového oleja. Nezabudnite ale, že u tohto receptu sú alfou a omegou kvalitné suroviny. Ak by sa vám pokrm zdal predsa len moc jednoduchý, môžete si ho sami doladiť podľa chuti - čerstvou bazalkou, paradajkami, pancettou…

Recept na najjednoduchšie cestoviny na svete

Ingrediencie:

  • veľké hniezdo sušených vaječných cestovín (cca 50 g)

  • 15 g masla

  • 15-20 guličiek čierneho korenia (podľa jeho výraznosti)

  • cca 500 ml vody na varenie cestovín (z nej potom do "omáčky" použijeme cca 120 ml)

  • lyžička soli

  • 25 g syra Pecorino Romano

Postup:

1. Celé korenie (skúste kampotské) nasucho opražte na rozohriatej hlbšej panvici, než sa rozvonia, zhruba dve minúty. Potom ho nasypte do mažiara.

2. Do horúcej panvice rovno dajte variť vodu na cestoviny - stačí potrebné množstvo na ponorenie cestovín. Osoľte. Uvarte cestoviny, ale naozaj al dente, teda na skus.

3. Medzitým rozbite v mažiari korenie nahrubo. Nastrúhajte pecorino a rozhodne ním nešetrite!

4. Uvarené cestoviny zlejte do misy a nechajte ich v sitku. Pozor, aby ste si všetku vodu z nich nevyliali do odpadu, budete ju ešte potrebovať!

5. V panvici speňte maslo a pridajte nadrvené korenie. Prilejte naberačku škrobovej vody z cestovín. Vráťte do panvice cestoviny a stlmte plameň.

6. Vmiešajte syr, prípadne ešte zrieďte vodou. A je hotovo! Okamžite podávajte.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku