Zobraziť přihlasovací formulár

Znamenia partnerovej nevery, ktoré si väčšinou ani nevšimneme

  • Publikované:
Znamenia partnerovej nevery, ktoré si väčšinou ani nevšimneme

Všetci tak nejako vieme, že pri odhaľovaní nevery nám najviac napovie naša intuícia. Lenže je to naozaj niečo tajomné? Je to nejaký šiesty zmysel? Alebo si len naše podvedomie všíma vecí, ktoré my sami vidieť nemôžeme alebo nechceme? Keď sa náš partner vykráda v noci z domu a prichádza nadránom obliatý parfumom inej ženy, nie je čo riešiť. Ale takéto prípady neexistujú. Musíme sa teda pozrieť podrobnejšie na to, aké správanie je jednoducho podozrivé. Aj keď pre nich vo väčšine prípadov existuje prijateľné vysvetlenie.

Nevera je zlá vec. Ale niekedy môže byť na prospech veci, či už k ukončeniu nefunkčného vzťahu, alebo ako extrémne volanie o pomoc partnera, ktorý je so vzťahom nespokojný. Ako vzťah po nevere vzkriesiť? Dozviete sa v jednom z našich minulých článkov. Zaujímavé je tiež sledovať, kedy je nevera na spadnutie, ale z našej strany. Ako to spoznáme? To sa dozviete zase tu. A ak sa chcete pozrieť na neveru veľmi realistickými očami, prečítajte si zase tento článok. Dozviete sa, že odpustenie robíte pre seba a trebárs to, že aj sebahorúcejšia aférka jednoducho raz zomrie. A väčšinou skôr ako neskôr. A navyše nevera nie je jedinou zradou vo vzťahu, možno ani dokonca nie je tou najhoršou.

A teraz už sa pustíme do detektívnej práce - rozpoznania malých náznakov, že predsa len všetko nie je v poriadku.

  • Dlho pracujú. Nemusí to nutne znamenať len to, že miesto práce sú s niekým iným niekde inde. Ale aj to, že čerstvému chemicky oblaženému mozgu trvá všetko dlhšie a horšie sa sústredí. Navyše veľa produktívneho času trávia vypisovaním alebo hovormi.
  • Zrazu sa im nedovoláte. Samozrejme veľa z nás má prácu, kedy odpovedať na každú správu alebo brať každý hovor jednoducho nie je možné. Ale ak to skôr možné bolo a zrazu nie je, možno by sme mali zbystriť.
  • Zmena libida. A to ako „k dobrému“, tak „k zlému“. Ak partnerov záujem o sex opadne, môže to znamenať, že ho má inde, ak naopak vzrastie, môže za tým stáť pocit viny a nutnosť to nejako „vynahradiť“.
  • Ich priatelia už nie sú tak priateľskí. Tí, ktorí podvádzajú, sa väčšinou zmienia svojim priateľom. Iste, málokto z nich by nás konfrontoval, ale vzhľadom k dosť nekomfortnej pozícii, do ktorej ich podvádzajúci partner postavil, s nami asi nebudú chcieť tráviť toľko času.
  • Zmeny na mobile a v elektronike. Najjednoznačnejšie je pravdepodobne náhle objavenie sa hesiel na všetkom. A tiež to, že si zrazu berú svoj mobil všade so sebou.
  • Nie sú s nami tak často, ako bývali. To je jasné, času je menej. Ale aj vôľa sa mení. Pretože majú zrazu v živote niečo nové, lákavé a nepoznané, čo ešte len objavujú, opadá záujem o „staré“ známe záležitosti. A ak trvá paralelný vzťah dlhšie, môže si tretia polovička začať nárokovať ich času viac a viac.
  • Veci nejako nesedia. Klamári často dobehnú sami seba. Keď existuje viac verzií skutočnosti, je vlastne len otázka času, kedy vám veci začnú nesedieť. Časový harmonogram, pracovné cesty a tak ďalej.
  • Obviňujú z nevery nás. Pretože najlepšia obrana je útok, no nie? A navyše často prídu na to, ako jednoduché je zneužívať niečiu dôveru.
  • Darčeky a pozornosť. Rovnako, ako keď sa zvýši ich záujem o sex s nami, vina môže aj za to, že si to u nás „žehlia“, bez toho aby sme my vedeli za čo.
  • Začnú nás kritizovať. Je to paradox, ale môžeme byť v ich očiach to, čo im stojí v ceste ku šťastiu. A tak nám to dávajú ľudovo povedané zožrať. Ich nový partner môže byť to, čo my nie sme, a tak sa nám dostáva kritika, ktorá v preklade z nej - prečo nie si viac ako on/a?
  • Už nemáme na tanieri staré záležitosti. Tiež paradox. Ale keď partner začne podvádzať, evidentne si tým rieši naše spoločné vzťahové problémy, ale sám. A tak ho viac menej prestanú zaujímať. Ak sme sa denne handrkovali o to, kto vynesie kôš, zrazu je to partnerovi ale jedno (alebo si dosaďte čokoľvek iné, väčšinou vážnejšie), jednoducho nemá záujem.
  • Sú prehnane defenzívni. Keď sa ich spýtame na niečo a nechtiac udrieme klinček na hlavičku, spustí sa lavína vysvetľovania a objasňovania, až sa nestačíme čudovať. Často sa nám tiež dostane odpoveď typu - prečo sa pýtaš? Je to tak dôležité?

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku