Zobraziť přihlasovací formulár

Mladší vzhľad nie je len o kozmetike

  • Publikované:
Mladší vzhľad nie je len o kozmetike

Všetci máme v okolí ženu alebo ženy, ktoré akoby zabudli starnúť. Často nad tým mávneme rukou a povieme si, ako je príroda nespravodlivá, ako je genetika zákerná a dovidenia. Lenže... tieto nestarnúce ženy majú väčšinou pár spoločných zvykov, ktoré nemajú nutne čo dočinenia s používanou kozmetikou. Aké to sú?

Mastnota je základ. Oleje, vazelíny, masť... každému vyhovuje niečo iné. Isté ale je, že dostatočne premastená koža a pokožka sa neláme, nerobia sa na nej vrásky. Nemáme univerzálny tip na to, ktoré mastenie je najlepšie, to si bohužiaľ musíme vyskúšať všetci sami na sebe, isté ale je, že pomáha. Tvár, krk, dekolt, ramená, paže a pokojne celé telo, ak sa nám podarí vymyslieť systém, ako cez noc nezamastit celú spálňu. A nezabudnite, základ je v konzistencii. Takže každý deň (každú noc), so začiatkom čím skôr, tým lepšie, celý život.

Exfoliácia, peeling. Raz týždenne? Mnoho ženám sa osvedčila mechanická exfoliácia (a následná hydratácia) každý deň. Znie to drasticky, ale má to svoju logiku. Ak odstraňujeme odumretú kožu nadmerne, môžeme po čase stimulovať tú živú k oveľa rýchlejšej regenerácii. A rýchlejšia regenerácia znamená mladší vzhľad - ak teda trpíte na strie a iné chyby pleti, možno je toto cesta. Len nezabudnite telu tiež dodávať potrebnú hydratáciu a starostlivosť! A P.S .: Pri tejto metóde sa síce pokožka spevní, bude pružnejšia a s menej nedokonalosťami, avšak si moc dlho neudržíte opálenie.

Prostredie bez stresu. Odstrániť všetok stres je nemožné. Odstrániť ten nadbytočný je ale nielen možné, ale aj žiaduce. Stres pridáva vrásky a nie je to len príslovie našich mamičiek a babičiek (aj keď tie asi používali skôr slovo starosti ako stres). Stres významne ovplyvňuje našu hormonálnu hladinu, ktorá, ako vieme, zase ovplyvňuje takmer všetko - od chuti do jedla po kvalitu pleti. Takže ak ste len trošku obsedantno kompulzívni a vadí vám, že nie sú knihy urovnané do pravých uhlov, len tomu podľahnite a urovnajte si ich.

Slnko a vlaha. Tomu prvému sa potrebujete vyhnúť a tomu druhému zase ísť naproti. Opaľovanie všetkého typu by vám malo byť zakázané a krém s čo najvyšším ochranným faktorom zase by mal byť váš najlepší kamarát, s ktorým budete v kontakte každučký boží deň. A áno, 50 je dobré číslo. Ďalším významným faktorom je vlhkosť v mieste, kde pracujete a spíte - teda trávite najviac času. Možno bude treba investovať do zvlhčovača vzduchu... alebo dávať cez noc na kúrenie mokré uteráky.

Jedlo a pitie. Nemusíme byť práve alergici, aby sme vedeli, že nám niektoré jedlá proste a jednoducho nerobia dobre. Spôsobujú opuchy, nadúvanie, zápchu (alebo hnačku) a tak ďalej. Všetky tieto prejavy sa môžu odraziť aj na kvalite našej pokožky. Napríklad pri nekvalitnom vyprázdňovaní sa budú toxíny v našom tele držať dlhšie a nám môže pokožka popraskať, prejavovať sa viac akné a tak ďalej. Ďalej cukry a fajčenie spôsobujú horšiu kvalitu pokožky, je náchylnejšia na poškodenie, ľahšie sa objavujú vrásky. A pamätajte, akonáhle sa raz koža v ohybe zlomí, už s ňou moc neurobíme!

  • Pitný režim snáď ani nie je potrebné zmieňovať. Dostatočná hydratácia je základom nielen pre zdravý a mladistvý vzhľad našej pokožky, ale tiež pre naše celkové zdravie, vitalitu, energiu a správne fungovanie tela.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku