Zobraziť přihlasovací formulár

Základy pre nestarnúcu pleť

  • Publikované:
Základy pre nestarnúcu pleť

Prírodu nezastavíme, ale môžeme ju trošku oklamať, a tým nevyhnutné starnutie pleti spomaliť. Nikdy sa nezbavíme dedičnej záťaže a dispozícií, ale môžeme sa zbaviť skoro všetkých nežiaducich vplyvov, ktoré má na našu pleť okolie. Alebo takých, ktorým ju vystavujeme my sami. Dehydratácia, voľné radikály, nečistoty a zlé prekrvenie - to sú naši najväčší nepriatelia, keď príde na kvalitu pleti. Prinášame vám pár tipov, ako vyzerať čo najdlhšie čo najlepšie.

Niektoré trendy nie sú trendy len tak pre nič za nič. Samozrejme, veľa rád nie je mienených nezištne, ale veľa áno - a tu sú.

 

Čistiť. Dvakrát. Odlíčiť sa prípravkom na olejovej báze, pleť dočistiť tým na vodnej. Odveký problém s čistením pleti je ten, aby sme ju vyčistili dostatočne, nie však moc. Pretože agresívnou chémiou alebo silným mechanickým tlakom narušíme prirodzenú obranyschopnosť pleti, narušíme pleti vlastný kolagén, ktorý nám ju drží pekne pružnú a hladkú. Olejové bázy (a kľudne môžeme využiť domáce receptúry, niekomu vyhovuje olivový, inému kokosový olej, niekto nedá dopustiť na - povážte - bravčovú masť). Olej sa skvele hodí tiež napríklad na odlíčenie očí a mihalníc, tie totiž vekom slabnú a strácajú pevnosť. Zvyšky oleja potom dočistíme jemnou emulziou na vodnej báze.

 

Vzhľad upíra. Môže a nemusí sa nám to páčiť alebo nám to vyhovovať, ale slnečné lúče sú bohužiaľ k pleti pomerne nepriateľské. Základom našej make-up rutiny by mal byť opaľovací krém s čo najvyšším ochranným faktorom, tiež však slnečné okuliare, klobúky a všetko, čo zabráni slnku, aby ožiarilo nášu tvár

 

  • Často nevieme, v akom kroku ochranný krém na pleť nanášať. Ak ráno aplikujeme krémy, séra alebo iné prípravky, ochranný krém príde až na ne. Nemá totiž za úlohu pleť nijako vyživovať, ale chrániť. Takže najskôr nanášame to, z čoho má pleť čerpať, až potom to, čo ju má chrániť. A až na neho make-up. Neľakajte sa, všetkého samozrejme tenkú vrstvu! Len je vhodné nechať jednotlivé vrstvy zaschnúť, resp. sa aspoň trošku vstrebať. A čo všetko by sme mali krémom ošetriť? Tvár, dekolt, krk, uši a ruky. Každý deň. Uistite sa však, že používate ochranný krém určený na tvár, iné vás môžu zafarbiť do nie práve príjemného šedého alebo fialového odtieňa.

 

Teplo a chlad. V teplote vody, ktorú používame na ošetrenie tváre, je netušená sila. Teplá voda roztvára póry, takže sa nehodí pred nanášaním make-upu, studená ich zase zatvára a čo viac - dokáže zmierniť aj napríklad kruhy pod očami. Záver je jednoduchý, večer čistíme pleť vodou vlažnou až teplejšou, ráno zase studenou.

  • Tip Mimibazara: Ak chceme, aby sa naša pleť krásne otvorila ošetrujúcim prípravkom, ktoré nanášame večer, vezmite si čistý uterák a namočte ho do tak teplej vody, ako len znesiete. Ten potom jemne priložte na tvár a ľahučko premasírujte. Póry sa tak šetrne otvoria a vy môžete naniesť večernú starostlivosť.

 

Na kruhy pod očami a prípadné začervenanie líc nám skoro zázračne pomôže obyčajná kocka ľadu, prípadne samozrejme špeciálne chladivé masky. Ľad nás zbaví opuchov, zúži žilky a zamedzí prekrveniu, ktoré je pod tenkou kožou pod očami vidieť.

Hydratácia a pohyb. Tieto dve veci zďaleka neslúžia len pre zdravú pleť, ale okrem iného tiež. Pretože zaručia zdravý krvný obeh a teda aj roznos potrebných živín po tele.

 

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku