Zobraziť přihlasovací formulár

Za detským plačom môže stáť problém s vyprázdňovaním. Aký je recept českých a slovenských mamičiek?

  • Publikované:
Za detským plačom môže stáť problém s vyprázdňovaním. Aký je recept českých a slovenských mamičiek?

Rovnako ako dospelých, tak aj bábätká môžu trápiť problémy s trávením. Tie sa veľmi často prejavujú neutíšiteľným plačom, bolesťou bruška, nadúvaním, grckaním mlieka a celkovým nepokojom bábätka. Na mimibazar.sk a na maminka.cz prebehlo testovanie, ktoré malo zistiť, či proti týmto ťažkostiam je možné bojovať detskými probiotikami. Ako to dopadlo?

„Jasné, že už máme zopár fínt, ako prdíky dostať z tých malých čriev von, ale musím povedať, že po mesiaci používania majú kvapky efekt. Bruško nie je tvrdé, stolica je pravidelná, toľko nás netrápia záchvaty kolík počas večera a bábätko je vysmiate,“ podelila sa o svoje skúsenosti mamička Vanda zo Slovenska, ktorá sa so svojím bábätkom zúčastnila testovania detských probiotík SYMBIOSYS® Bifibaby, ktoré sú vo forme kvapiek.

„Trojmesačný syn trpí kolikami a bolesťami bruška asi od druhého mesiaca. Tieto kvapky užíval mesiac a musím zhodnotiť, že mu pomáhali. Určite by som mu dala aj druhé balenie. Kŕče bruška sú menej časté a aj stolica sa zlepšila,“ povedala nám mamička Lucia zo Slovenska, ďalšia testerka probiotík SYMBIOSYS® Bifibaby.

Dáta sú z testovania probiotík SYMBIOSYS BIFIBABY, ktoré prebehlo na maminka.cz.

Detské probiotiká vo forme kvapiek

SYMBIOSYS® je nový francúzsky rad výživových doplnkov. Sú navrhnuté, aby využívali nepreskúmaný potenciál čriev a pomáhali tak udržiavať dobrý stav a pohodu v každej fáze života. SYMBIOSYS® Bifibaby doplňuje pestrú a vyváženú stravu. Neobsahuje lepok, laktózu a alergény. 8ml fľaša obsahuje 6,4 miliardy buniek B. breve kmeňov a pri odporúčanom dávkovaní 5 kvapiek jedenkrát denne vystačí presne na mesiac.

Recenzie slovenských mamičiek nájdete na mimibazar.sk. Skúsenosti českých mamičiek nájdete na maminka.cz.

Dáta sú z testovania probiotík SYMBIOSYS BIFIBABY, ktoré prebehlo na maminka.cz.

 

 

 

Skúsenosti mamičiek z Mimibazar.sk

 

Helena T. (MariaHelen) ID 333880

Áno, probiotiká sú super, len vtedy mal môj syn koliky z hypoalergénneho mlieka, ktoré mu začali dávať ešte v pôrodnici, keďže som ešte nemala dostatok mlieka pre neho. Nakoniec mlieko nebolo a s UM som pokračovala, žiaľ som zistila, že mu nesadlo ( Beba). Na synove koliky žiaľ nezabrali ani probiotiká, iba zmena mlieka.

Teraz po 3 rokoch máme 6 týždňové bábätko, dievčatko a moja snaha bola dojčiť aj ju, no po 3 týždňoch snahy, mlieka nebolo, vždy som musela dokrmovat Um. Nakoniec som toto trápenie skončila a prešla len na um ( Nutrilon Profutura 1),aj jej som raz denne začala dávať probiotiká v kvapkách, neskôr som mala možnosť skúsiť probiotiká Symbiosys Bifibaby, ktoré sú určené pre bábätká od narodenia. Dcérke som ich začala dávať na Vianoce 24. Decembra a ešte trošku máme vo fľaštičke. Čo je na nich super, je ich dávkovanie v podobe pipety, pohrkám fľaštičku a vytiahnem pipetou kvapky, nakvapkám 5 kvapiek a hotovo, je to oveľa rýchlejšie ako čakať kedy ich nakvapkám z fľaštičky.

Dcérka má teraz 6 týždňov a zatiaľ ju bruško nebolelo, vykaká sa  1-3-krat za deň, čo je skvelé, veď to mamičky poznáte.

Takže probiotiká v kombinácii s mliečkom dcérke sadli a všetci sme spokojní.

 

Lucia B. (LuciaB1987) ID 333905

Dostala som možnosť spolu so svojím trojmesačným synom vyskúšať probiotické kvapky SYMBIOSYS BIFIBABY. Syn trpí kolikami a bolesťami bruška asi od druhého mesiaca. Tieto kvapky užíval mesiac a musím zhodnotiť, že mu pomáhali. Určite by som mu dala aj druhé balenie. Kŕče bruška sú menej časté a aj stolica sa zlepšila. Pred užívaním kvapiek sme už mali svoje zaužívané metódy, v ktorých sme pokračovali aj pri týchto kvapkách. Inak som nič iné nemenila. Preto môžem napísať, že mali na neho pozitívny účinok a odporučiť na vyskúšanie aj ostatným mamičkách, ktorých deti trpia tráviacimi ťažkostami. 

 SYMBIOSYS BIFIBABY


Vanda K. (vandusik77)
 ID 260838

Dostala som možnosť vyskúšať kvapky Simbiosys Bifibaby a bola som milo potešená, keďže asi ako každého bábo chlapca aj nás trápia poriadne koliky.

Jasne, že už máme zopár fínt ako prdiky dostať z tých malých črievok von, ale musím povedať, že po mesiaci používania majú kvapky efekt. Bruško neni tvrdé, stolica je pravidelná, netrápia nás toľko záchvaty kolík počas večera a bábo je vysmiate.

Kvapky určite stoja za vyskúšanie, za veľké plus stojí aj dávkovanie v podobe pipety takže nakvapkať v rýchlosti hneď po ránu 5 kvapiek nebol nikdy problém.

Bifidobaktérie pomáhajú novorodeneckej črevnej flóre a zároveň ju nedráždia. Dopĺňanie bifidobaktériami je dokonca doporučené aj pediatrami najmä pre predčasne narodené deti a takisto deti narodené cisárskym rezom.  

 

Zuzana P. (pzsuuu) ID 305249

Naš príbeh sa začal tam, že malý ked sa narodil nadýchol sa plodovej vody, z ktorého dostal bakteriálnu infekciu. Na druhý den mi ho zobrali, a dali do inkubátora, dávali mu kyslík, nakoľko strasne rýchlo dýchal kvôli tej infekcií, a dostával aj antibiotiká.

Keď ho púštali domou mi povedali , že ho bude bolieť bruško z tých antibiotík.

Ale nakoniec sme dostali silnú koliku, ktorá trvala večer od 18:00 do 23:00 s strašným plačom, ktorý sa nedal utíšit.

Mliečko som nemala, tak sme na UM, z ktorého nemal ani stolicu, jedine s rektárnou rúrkou. Strasne nás trápilo bruško, čistý vzduch v brušku, ktoré sa mu uvolňovali jedine s tažkým tlačením.

Lekárka povedala že nadmerná plynatosť, že to prejde ked bude mať 3-4 mesiace.

Keď sme už všetko možné vyskúšali náhodou vyhodil mi FB Simbiosys Bifibaby probiotiká, že sa môže testovať. Tak som napísala, že by sme radi vyskúšali, nakoľko nemáme čo stratit, a snád pomôže. V tedy mal náš synček 3 mesiace.

Mesiac sme používali tieto probiotiká a zmenilo sa nám iba toľko že konečne mal stolicu, že som mu nemusela pomôct s rektárnou rúrkou. Ale určite kebyže nemáme tie naše problémy hneď pri narodení, tak by nám pomohlo viacej. A iba odporúčam tieto probiotiká.

 

Nina P. (Drowney) ID 333771

Kvapky som obdržala hneď na druhý deň po prihlásení do testovania produktu. Priložený letáčik sľubuje podporu "dosiaľ neobjaveného potenciálu Vášho čreva". Tak ideme na to. 

Narozdiel od konkurenčných značiek majú tieto kvapky pipetu. Tento systém podávania je o trochu jednoduchší. Osobne by som bola za to, keby bolo možné podávať kvapky pumpičkou, presnú dávku naraz a priamo do pusy, ako je tomu napr. u kvapiek DeVit. Naša malá sa totiž veľmi rýchlo naučila vypľúvať, takže akonáhle dostala lyžičku do úst, ihneď sme jej museli ústa zapchať fľašou aby to skrátna nestihla :-)

Dávkovať priamo do mlieka neodporúčam. Konzistencia je olejová (ako aj u iných probiotík) a tak časť podanej dávky ostáva vo forme mastného filmu na fľaši.

Čo sa týka výsledkov používania - ideálne podať na lačno pred prvým kŕmením. Koliky u našej dcéry nevyriešil (spôsoboval ich fenykel prítomný v čaji na podporu dojčenia, ktorého som pila 1,5-2l denne). Čomu ale veľmi pomohli je pravidelnosť vyprázdňovania. Malá zvykla mať stolicu raz za 5 dní a už keď to mala dať von, bolo to ako pozerať na pôrod. Keďže ju trápi aj silný reflux, primiešavam do mlieka Nutrilon Nutriton. Je to guma, ktorá mlieko zahusťuje. Lenže to aj stolicu. Tá bola doslova ako lepidlo.

 

Už po 5 dňoch užívania kvapiek symbiosis bifibaby začalo vyprázdňovanie na dennej báze, maximálne obdeň. Okrem toho jej to ide ľahšie von a úplne top výsledok - pomohlo znížiť nafukovanie. Často mávala totiž bruško úplne tvrdé.

Celkovo považujem výsledok za veľmi priaznivý, účinnosť na koliky však nedokážem adekvátne ohodnotiť.

 

Bohumila K. (Bohuncek) ID 333774

Pri hladani ako pomoct nasmu syncekovi s bolestou bruska ( tazko povedat ci to bola kolika, zadrzane plyny, tazke travenie, zapcha, tvrde brusko) som natrafila na moznost vyskusat probiotika Symbiosis bifibaby. Napisala som a velmi rychlo nam aj prisli. 
Kedze som chcela vediet, co som vlastne dostala, hladala som na nete recenzie avsak vela ich nebolo. Par dni som sa odhodlavala ci ich vyskusam, aby mu nahodou nebolo horsie...lebo teda predtym sme skusali uu viacere kvapky...ak nie vsetky :( jedine co pomahalo aspon trosku  bola masaz.

Najprv som kvapky vyskusala na sebe...nic mi nebolo :) tak som skusila...oproti ostatnym sa ki velmi pacilo davkovanie cez kvapatko, co mi velmi ulahcilo pracu, aby som sa trafila aj pocas lokenia ked som zabudla. Prve tri dni nebola ziadna zmena, azda iba o nieco menej plackal. Kedze vsetkych kvapkam som dala 7dni sancu neprestali sme. Na piaty den konecne naplno zabrali. Malinky sa prestal zvyjat, bol pokojnejsi, stolica sa upravila. Aj som postupne zabudla, ze boli nejake starosti. Tak som po 3tyzdnoch kvapky prestala davat, ze sak to nemuselo byt nimi...Chyba.    Na treti den zacali bolesti zase aj problem s kakanim...nuz museli sme vydrzat dalsich 5 dni a zase zaberaju. 
U nas zabrali. Spokojnost. Budeme pokracovat dalej.

 

Ivana H. (Ivana4444) ID 333777

V prvom rade by som chcela poďakovať ze som mala možnosť vyskúšať práve tieto probiotika Symbiosys bifibaby nourrisson. Naš synček sa narodil ako naše prve bábätko. Pekne na termín a zdravý ako buk. No po čase došli problémov podobe kolík. Takže zo spokojneho bábätka sa stalo nespokojné a uplakane dieťatko ktoré očividne trpelo bolesťami bruška. Tie sa najviac prejavovali vo večerných hodinách Takže večerné zaspavanie bolo veľmi stresujuce a vycerpavajuce. Vyskúšali sme mnoho rôznych prípravkov a  probiotik ale výsledok nebol taký  očividny ako pri používaní týchto..po dvoch týždňoch používania sme začali pozorovať výsledky. Znovu sa z nášho synčeka stalo usmievave a spokojne bábätko.  Samozrejme sme pokračovali v masáži bruška a cvičení nožičkami. Predtým sme používali rôzne značky probiotik a aj cenovo omnoho drahšie a nemali taky priaznivý účinok ako bifibaby. Takže všetkými desiatimi môžem len odporúčať.  Večerné uspavanie a spánok sa úplne upravil a aj co sa týka bolesti bruška ta úplne vymyzla. Dokonca aj stolica sa upravila. Dnes ma nás synček pomaly štyri mesiace a jediné škoda je ze sme nemali možnosť ich vyskúšať oveľa skôr.

 

Reklamní sdělení

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku