Zobraziť přihlasovací formulár

Prečo vyzeráme staršie

  • Publikované:
Prečo vyzeráme staršie

A nemôžu za to vrásky alebo múdrosť a skúsenosť vpísaná v očiach. Väčšinou za to môže náš životný štýl a ďalšie okolnosti, ktoré nás v očiach ostatných postaršia. V štyridsiatich piatich málokto vyzerá na dvadsaťpäť, ale zase nemusíme vyzerať na päťdesiatpäť. Čo všetko prispieva k mladistvému vzhľadu a na čo by sme sa mali zamerať, ak si ho chceme čo najdlhšie udržať? Nemusí to byť nutne len hladká a vypnutá pleť.

Upchané póry. Dlhodobé vystavovanie pleti slnečnému žiareniu môže rozvoľniť väzby v našej pokožke a spôsobiť, že je trošku „uvoľnenejšia“. To vedie k povoleniu pevnosti okolo pórov, ktoré sú zrazu väčšie a viditeľnejšie. Ľahšie sa zanášajú a to potom spôsobuje ďalšie a ďalšie poškodenie pleti, jej uvoľňovanie a stratu pevnosti. Ako na to? Póry je treba dôkladne čistiť a používať kozmetiku, ktorá vedie k ich zmrašťovaniu, k tomu, aby neboli toľko viditeľné. Na to je možné zohnať si lokálne retinolové prípravky (séra), prípadne tie s obsahom kyseliny acetylsalicilovej. A rozhodne, rozhodne, rozhodne - ochrana proti slnku je nutnosť. A ak sa do toho chcete pustiť ťažkými zbraňami, skúste sa poradiť s odborníkmi (môžu vám odporučiť napríklad chemický peeling alebo laserové ošetrenie).

Riedke vlasy. Keď uvidíte zozadu ženu s hustými rozpustenými vlasmi alebo silným vrkočom, väčšinou nečakáte ženu pokročilejšieho veku. Podvedome (a oprávnene) totiž spájame husté vlasy s aspektom mladosti. Ako na to? Ako na husté vlasy, to je iná otázka, ale ako zabrániť ich rednutiu? Dôležitá je predovšetkým vyvážená strava bohatá na minerály, ale svoju úlohu hrá tiež napríklad stres. Keď je ho moc, vlasy nám jednoducho budú vypadávať. A na ešte vážnejšiu nôtu - môže ísť o problém so štítnou žľazou prípadne iné hormonálne zmeny. V takom prípade je viac než na mieste pohovoriť si o probléme s lekárom.

Pigmentové škvrny. Obzvlášť tie v dekolte a na rukách. Vo väčšine prípadoch ich vzniku môžeme zamedziť, ako inak, než dôslednou ochranou proti slnečným lúčom. Existujú samozrejme aj kozmetické procedúry, ktoré nás môžu zbaviť tých už vzniknutých, ale v tomto prípade je rozhodne vhodnejšia prevencia. Pri nanášaní opaľovacieho krému tak rozhodne nezabúdajte na dekolt, ak je odhalený, a na ramená a ruky.

Riedke obočie a mihalnice. Nedá sa nič robiť, ale s vekom jednoducho folikuly slabnú a korienky neudržia to, čo držali doteraz. Svetlé a riedke obočie a mihalnice sú toho príkladom. Ak ešte nie je škoda napáchaná, nemali by sme si obočie vytrhávať do tenkej linky, pretože s vekom ešte zoslabne. U mihalníc je zase kľúčové zaobchádzať s nimi jemne. Čo najmenej trenia a opatrnosť pri odličovaní je rozhodne na mieste. Zvlášť pozor by sme si mali dať na vode odolné maskary, ktoré vyžadujú oveľa viac mechanického úsilia pri odličovaní. Ak ich používate, rozhodne je vhodné investovať do kvalitného, ideálne olejového odličovača.

Zažltnuté nechty. To nás môže stretnúť, aj keď nefajčíme. S vekom sa totiž nechty stávajú hrubšie a tým pádom strácajú na svojej belosti. Veľmi dôležitá je správna strava, ktorá je bohatá na vitamíny a rovnako tak aj na minerály a bielkoviny. No a nezastupiteľná je správna starostlivosť a úprava. Všetko o manikúre sme vám už napísali v dvojdielnom seriáli. Jeden aj druhý článok rozhodne stoja za prečítanie.

Strata pevnosti kože. Zase ide o niečo, čo je vlastne nevyhnutné. Ale môžeme to aspoň spomaliť. Alfou a omegou je a bude vyvážená strava, ale tiež napríklad naša váha. Ak s ňou budeme neustále experimentovať (jojo efekt niektorých diét), naša pokožka jednoducho povolí rýchlejšie. A veľmi intenzívne sa to prejaví na našej tvári.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku