Zobraziť přihlasovací formulár

Čo si muž na žene (takmer) zaručene nevšimne?

  • Publikované:
Čo si muž na žene (takmer) zaručene nevšimne?

A čo naopak áno? Je už známym faktom, že muži a ženy vnímajú telesnú krásu dosť inak. Rozhodne vládne iný štandard pre to, čo na sebe považujú za škaredé ženy, a čo na nich považujú za škaredé muži. A tieto dve množiny nemajú moc veľký prienik. Každá žena by si ušetrila veľa trápenia - a v neposlednom rade aj peňazí za výrobky a procedúry, keby sa prestala riadiť tým, čo diktuje beauty priemysel, a viac počúvala, čo hovoria muži. A ešte lepšie - keby sa vykašľala na oboje a riadila sa len tým, ako sa sama cíti dobre.

Všetky tieto prípady sú v skutočnosti utópia. Ale poďme sa na to pozrieť z trošku netradičného pohľadu. Ideál krásy u muža je pomerne jednoznačný. Vysoký, svalnatý (nemusí byť moc, ale muskulatúra je veľmi maskulínny znak), husté vlasy, dobré zuby. Nesmejte sa, je to tak. A pozrite sa na mužov okolo seba. Koľko z nich tento ideál napĺňa? A prečo nemajú muži komplexy z toho, že nemajú bezchybnú pleť, že im rastie bruško a ten biceps by mohol tiež byť aspoň vidieť, že im ustupujú vlasy (no dobre, s tým posledným možno majú trošku problém). Prečo sa ženy nepozrú na strie, ktoré sa mužom často robia v podpazuší alebo na kolenách, prečo sa nepozrú na inú dĺžku alebo farbu vlasov alebo fúzov, než by si predstavovali a tak ďalej, a nepovedia si - toho opustím, s tým si ani nezačnem ? Pretože všetci vieme, že atraktivita je úplne inde.

Rovnako, ako sa ženy pozrú na dokonale vyzerajúceho muža so záujmom, obdivom a možno troškou toho vzrušenia, robia muži to isté - pozerajú sa na dokonale vyzerajúce ženy. Možno okatejšie, možno častejšie (priznajme si, krásnych žien je o trošku viac, než ideálne krásnych mužov), ale rozhodne nie s myšlienkou - s tou chcem stráviť zvyšok života, do tej by som sa mohol zamilovať.

Napriek tomu v spoločnosti platí dvojaký meter. Asi s tým nič moc neurobíme, ale máme pre vás niekoľko tipov, prečo by mohli byť ženy o trošku pokojnejšie, keď dôjde na vnímanie ich tela očami muža.

Celulitída, brušká, nejaké to kilo navyše. Samozrejme záleží na preferenciách. Kto preferuje extrémne štíhle ženy, môže mať názor iný. Ale všeobecne vzaté, tie veci, s ktorými si ženy robia také starosti, ako popraskaná koža (u nej je veľká šanca, že si ju váš partner vlastne ani nevšimne), vystúpené bruško (to zas je od počiatku vekov symbolom ženskosti rovnako ako napríklad poprsie ), alebo malý muffin, ktorý sa nám objaví, keď si zapneme džínsy, nie sú nijako podstatné. Podstatné je len to, ako to vieme nosiť. Keď budeme na svoje „vady“ neustále poukazovať, je veľká pravdepodobnosť, že si ich partner všimne a začnú mu vadiť tiež. Nie preto, ako vyzerajú, ale preto, že sa kvôli nim cítime nedostatočne a málo sebavedome.

Vrásky, pery. Ak s partnerom trávime nejaký ten rok, ani my, ani on, nemladneme. A aj keď sa snažíme akokoľvek, vrásky sa objavia a budú pribúdať. Naopak, čoho si muž rozhodne všimne, je zmrznutá tvár bez mimiky, vyhladená korektívnymi operáciami, botulotoxínom (s ktorým, keď to preháňame, naozaj vyzeráme ako vosková maska). A pery napchaté výplňami. Nie je nič zlé na tom využívať estetickú medicínu pre takzvaný „feel good factor“. Ale keď sa to preženie, nie je to pre väčšinu mužov zrovna atraktívne.

Rozštiepené končeky. Ak sa spýtate „obyčajného muža“, či mu vadia, pravdepodobne sa vás opýta, čo to je a ako to vyzerá. Rovnako tak je to s odrastenými vlasmi. Muž si všimne, keď je žena neupravená. U tej jeho mu to pravdepodobne rozhodne vadiť nebude, pozná ju v dobrom aj v zlom. U cudzej sa dá dojem vždy napraviť. Prirodzený a zanedbaný vzhľad nie sú to isté. Ale keď si necháme vlasy trošku prerásť, nikto to nebude komentovať. Keď ale budeme chodiť celé dni v teplákoch bez najmenšieho úsilia vloženého do toho, ako vyzeráme, toho už si asi všimnú.

Farba kože. A tým nemyslíme žiadnu rasovú referenciu. Opálenie, hlavne to falošné, je vždy citlivá vec. Dá sa to robiť vkusne, ale ak beháme po svete s kožou farby prezretej mrkve, väčšina mužov to nielen spozná, ale tiež nie zrovna ocení. Aj keď aj toto je veľká otázka na preferencie, niekto preferuje snedé, iný zase snehulienkové typy. Čo je ale pravda, tak to, že muži aj ženy sú vzájomne priťahovaní vzhľadom, ktorý by sa dal kvalifikovať ako zdravý. A to falošné opálenie rozhodne nie je.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku