Zobraziť přihlasovací formulár

Chlapčenská mama

Chlapčenská mama

Na úlohu mamy som sa neskutočne tešila- predstavovala som si ako dcérke zapletám vlásky, ako spolu kupujeme pukačky a učím ju chodiť na podpätkoch. Nádherné ružové sny trvali do chvíle, kým mi lekár neoznámil, že na sone vidí „čosi navyše“. Pri mojom zapochybovaní, či si je skutočne istý, rázne povedal, že ak sa mýli v tomto prípade, tak radšej vráti licenciu. Nemýlil sa!

 

Narodil sa mi nádherný zdravý chlapček a ja som sa tešila z každého dňa. Milované „ihličky“ som vymenila za tenisky a elegantné kostými za športové šušťáky. Vraj ostať elegantná aj na materskej? To by som chcela vidieť tých chlapov, čo tlačia kočík v 10cm podpätkoch, keď sa miesto v kočíku zmení na bojisko kto z koho a aj tak v ňom sedieť nebudem.... Namiesto kabelky nosím hokejku. Zabudnutie puku alebo lopty sa trestá najhoršími výčitkami, aká som len zábudlivá matka. Najúprimnejší kompliment, aký som dostala, bol: „Mamka, ty si taká pekná ako moja nová hokejka!“...hej aj tak sa dá :-)

Prešli krásne dva rôčky a narodil sa mi druhý syn. Radosť najväčšia - vravím si, no čo už, však som už vytrénovaná... Dni ubiehali... Na sídlisku nemám konkurenciu v ženskom futbale. Varenú večeru mám hotovú do 20 minúť. Mäso nesmie chýbať - 6x za týždeň. Viem, čo je offside, trestné strieľanie aj Liga majstrov, aj kto vyhral pohár UEFA. No nie vždy sa mi ešte darí rozoznať Finna od Maxa a aký je rozdiel medzi týmto červeným Mcqueenom a druhým červeným Mcqueenom a prečo strieľať z Nerf je taká strašná zábava.

Mám dni, keď sa mi naozaj nedarí, pretože som len slabo nabúrala Porsche a len 2x sa prevrátilo, čo môj 4-ročný syn fakt nedokáže pochopiť, ako to môžem robiť tak slabo. Pri večerných rodinných hrách - stolový futbal - som jednoznačne „čierny Peter“. Hádajú sa o to, kto bude s mamkou, lebo to je predzvesť prehry. Vraj som málo zapálená do hry - tvrdí manžel :-)

Stretnutie s dlhoročnou priateľkou volím predvídavo na ihrisku - musí to byť oplotené miesto, odkiaľ niet úniku :-) Zatiaľ čo jej dcérka stojí pri nej a pohráva sa s vláskami, ja som už 2x obehla preliezku. A obliekanie? Myslíte si, že len dievčatá si vyberajú oblečenie a majú svoju predstavu o móde? By ste sa čudovali, ako rýchlo dokáže chlapec zo seba strhnúť tú krásnu vyžehlenú košieľku pred vystúpením v MŠ.

                                           

 Áno, toto všetko sú krásne starosti, ale naj nekonečné radosti „chlapčenských“ mamičiek. Keď sa po celom dni pritúlim k synovi a on mi povie, že si ma vezme za ženu, ihneď zabudnem na všetok zhon a zaleje ma príval tepla, lásky a energie na ďalší deň. A toto sú tie chvíle, kôli ktorým sa oplatí ŽIŤ!!!

5.0
Publikované , prečtené 2653x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

katkajan 2. 4. 2016, 23:00
Miška relaxujem medzi pracou, tak ze si precitam neaky Blog .... a natrafila som na Tvoj.... :-) :-) :-).....do botky ako u nás (Y) (Y) (Y) (Y) tiez mam doma dvoch syncekov :-) :-) :-) doverne poznam o com pises, vyborne si to vystihla ,-) ,-) ,-) Prajem vsetko dobre celej rodinke (L) katarina
Moderní rodičia 16. 4. 2016, 22:38
@ Katka, dakujem pekne :-) :-) :-) som rada, že sa ti to páčilo.... No to vieš, my chlapčenské mamy sme si dosť podobné (L) Ale už je to u nás lepšie, už sa chalani aj sami pohrajú :-) tak je to svetielko aj pre vás :-D :-D :-D ,-)
mooni (upraveno) 5. 3. 2016, 15:02
,-) ,-) ,-) krááásne napísané, ja to poznám do bodky. Keď boli malí, presne ako píšeš, nehrozilo "cica " oblečko, dovtedy som chodila v kostymčekoch, v "klopkačkach " a potom tenisky, bunda, a ja som nosila batoh, v batohu autíčka, pieskové veci, jedlo, pretože naši chlapci a to im zostalo, jedia ako kojenci každé dve hodiny ,-) ,-) ,-) ,-) a tie hry, skákanie z poschodovej postele, skákanie z postele čo najďalej, to kým boli maličkí, po koberci som preskákala ako srnka, aby som sa nezviezla po nejakom autíčku, čo boli porozostavované po byte, prestrelky s nerfkami po byte - inak to som hrala aj ja, sme sa nasmiali , diskotéky, proste to sú úplne iné hry ako teraz keď prídu neterky ..... a to varenie :-D :-D :-D presne, zbúchať rýchlo všetko za pol hodku, sa niekedy čudujem že či to naozaj tými dvomi rukami zvládnem ,-) ,-) ,-) ,-) ale ja milujem tieto chlapčenské hry, tie ich nápady, sama som keď som bola malá hodne vymýšľala .......ja som ich nikdy neobmedzovala , skôr naopak, podporovala (Y) (Y) (Y) (Y) (H) (H)
Moderní rodičia 17. 3. 2016, 10:17
@ (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Anvina 25. 2. 2016, 14:09
Krasny clanok! Zelam vsetko dobre Vasej rodinke :)
Moderní rodičia 4. 3. 2016, 19:37
@ Ďakujem pekne (L)