Zobraziť přihlasovací formulár

Farbičky a servítky ... pre radosť

Farbičky a servítky ... pre radosť

Nie som extra manuálne zručná, ale občas ma pochytí túžba niečo vytvoriť - či už pre seba alebo pre svojich blízkych či priateľov. Mám možno výhodu v tom, že rada skúšam nové veci, takže u mňa od myšlienky k činu nikdy nie je dlhá cesta - keď si niečo zaumienim, som ochotná ihneď všetko ostatné nechať tak, a ísť zohnať potrebné veci k novej aktivite. Kedysi dávno som začínala servítkovou technikou, urobila som zopár obrázkov a drobností, ale postupom času ma viac začala baviť kombinácia maľby a servítkovej techniky. Prvé som skúšala obrázky na stenu, ktoré mám v inom príspevku a potom som skúšala skombinovať farby a servítky na drevených polotovaroch - šperkovniciach, či krabičkách na čokoľvek.

 

A nie je to vôbec zložité - treba mať iba nejakú drevenú krabičku, ktorá sa za pár drobných dá zohnať v kreatívnych potrebách, alebo cez internet, zopár akrylových farieb, servítku, lepidlo a lak na servítkovú techniku (zvyčajne sa používa iba lepidlo, ktoré po zaschnutí vytvorí aj vrchnú ochrannú vrstvu), zopár štetcov a trocha trpezlivosti.

 

Drevenú krabičku nie je potrebné nejako špeciálne upravovať, pretože je už pripravená na tvorbu. Ak máte nejaký výrobok z domácnosti, treba ho očistiť, prebrúsiť brúsnym papierom a v prípade že je podklad tmavý, tak natrieť pred servítkovaním bledšou farbou, pretože inak vzor nevynikne.

 

Ja som sa rozhodla dekorovať servítkou vrchnák šperkovnice a spodnú časť a vnútro vymaľovať. Tentoraz som zvolila etno štýl vo vzhľade vintage. Najskôr som si zvolila motív servítky, odstrihla som vybratú časť, odstránila spodné dve vrstvy, a pomaličky som servítku lepila na vrchnák, nakoniec som celý vrchnák ešte raz pretrela lepidlom a nechala vyschnúť. Potom som k servítke kombinovala farby spodnej časti. Po namaľovaní som nechala zaschnúť a na zascnutú farbu som naniesla pomocou handričky patinu, ktorú som našla doma medzi svojimi kreatívnymi potrebami a zopár trblietok, ktoré som tiež mala doma, pretrela som  lepidlom na decoupage (alebo používam matný lak v sprayi), nechala dobre zaschnúť a hotovo, máme darček hotový. Tak smelo do toho, nie je to nič zložité.

0.0
Publikované , prečtené 1157x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

kelka23 5. 11. 2018, 17:13
(Y) (Y) (Y)