Zobraziť přihlasovací formulár

Ako upokojiť bábätko za 7sekund

Ako upokojiť bábätko za 7sekund

 

Som len mama ako mnohé z vás, ktorú hnevalo, že moje bábätko málo spí a v noci sa často budí. Hľadala som spôsob ako to zmeniť. Moja babička mi povedala, aby som bábätko zavinovala. Poslúchla som, avšak z klasicej perinky bábätko po chvíľke vytiahlo ručičky von a znovu sa budilo na vlastné trhavé pohyby (vrodený Moorov reflex).

 

Teóriu od popredného pediatra Harveyho Karpa, ktorý pracuje s novorodeniatkami už vyše 40 rokov  som dala do praxe. Úžasne sa osvečila. Vychádza z tých najprirodzenejších vecí, ktoré sú pre novorodeniatko blízke - tesnejšie zavinutie, ktoré dodáva pocit bezpečia prvé tri mesiace života bábätka, poloha na boku, pohyb, zvuk (priamo do uška šššššš) a sanie (upokojujúci sací refex).

 

A tak to celé začalo...tesnejšie zavinovanie fantasticky fungovalo na môjho syna, kamarátkinu dcérku, a potom ďalšiu a ďalšiu až ma napadlo vytvoriť modernú detskú perinku, ktorá pomôže starostlivým rodičom upokojiť bábätko a predĺžiť ich spánok. A tak vznika Mimi-original

S malou dušičkou som v lete 2016 dala perinku na trh a zúčastňovala sa výstav. Poviem vám, chcelo to odvahu prísť s niečim novším na slovenský trh...ale ako sa vraví: "Najprv kritizujeme, potom porozmýšlame a neskôr zistíme, že to nemusí byť až také zlé".  A také som aj mala reakcie. Ale patrí to k tomu. Každý výrobca, predajca si tým musí prejsť.

Ale získala som viac! Vytvorila som si  priestor na komunikáciu s mamičkami, s ktorými sme hľadali príčiny plaču, radili sme sa, vzájome si vymieňali skúsenosti. Každý nápad, konštruktívna kritika ma posúvala ďalej.

 

A za ten rok si Moderná perinka Mimi získala mnoho fanúšikov... spomeniem Lucku Sládečkovú (Lucyd style, pre svoju dcerku si kupovala snehobielu), pani Emu Tekelyovú, Thomasa Puskailera, Julku Horváthovú a ďalších..) Avšak, pre mňa osobne je dôležitá každá jedna mamička. Každá, ktorej perinka Mimi pomohla. 

 

Živé vysielanie v Teleráne chcelo dosť veľkú odvahu, preto ďakujem mamičkám a úžasným bábätkám, že išli so mnou a chceli sa podeliť o svoje skúsenosti. 

 

Ak ste nestihli pozerať, tu je skrátený záznam dvoch vstupov:

 

https://www.youtube.com/watch?v=g3yYnfgJhy8&t=26s

 

Všetkým čo to dáva zmysel a držia mi palce, zo srdca ďakujem. 

Mamičky, vychutnejate si krásne chvíle so svojím bábätkom, verte mi, spomienky na tento čas budú vo vás na celý život. Nič neuponáhľajte, pracovať budete do konca života, ale ten čas, keď ste pre svoje dieťatko nenahraditeľná a potrebuje vás najviac na svete sa už nebudú opakovať.

 

S prianím pekného dňa,

 

Miška Kalaninová

(autor Mimi-original)

 

Zdroj: modernirodicia.sk

Archív TV Markíza

 

#spokojnebabatko #zavinujeme #mimi #rodina #madeinslovakia #koniecplacu #moderni_rodicia #sommama 

 

5.0
Publikované , prečtené 2304x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku