Zobraziť přihlasovací formulár

Povedz mi čo čítaš a ja ti poviem kto si

Povedz mi čo čítaš a ja ti poviem kto si

Knihy od čias, keď som sa naučila čítať boli mojim nerozlučným spoločníkom. Spočiatku, keďže som bola obklopená chalanskou bandou to boli dobrodružné romány, neskôr dievčenské príbehy - Annu zo Zeleného domu či Angeliku som čítala vari 20x ... ale mojim najvernejším spoločníkom sa na dlhé roky stali detektívky. Takže áno, myslím si, že tak ako sa človek vyvíja, tak sa mení aj jeho knižný "vkus".

Keď som raz začala čítať nedokázala som sa od knihy odtrhnúť pokiaľ som ju nedočítala. Výraz "knihomoľ" by ma azda najviac vysihol - čo deň to kniha, niekedy aj dve. Deň bez knihy bol pre mňa stratený. Ako rada spomínam na tie časy, ktoré sú už nenávratne preč. Roky ubiehali a detektívky boli nahradené učebnicami ... zo ZDŠ, strednej školy, univerzity. A z čítania pre radosť sa stala povinnosť.  Napriek tomu som na knihy nezanevrela ... mám ich rada dodnes ... aj keď čítam oveľa, oveľa  menej ako by som chcela ... a uplne iný druh literatúry ako by som si predstavovala - učebnice, odborné publikácie, právne predpisy. Každý týždeň si hovorím, že už je čas vrátiť sa k obľúbeným autorom, ale nejako sa nedarí - v lete je príliš teplo a slnko láka viac ako kniha, v zime je zlé svetlo ... snáď tento víkend bude ten pravý čas, pretože knihy majú čarovnú moc ... upokojiť, roznežniť či zlepšiť náladu.

Pokračovanie r. 2018 : 

Od napísania príspevku uplynuli viac ako 2 roky a až teraz som zobrala do rúk knihy ... a dokonca to neboli moje obľúbené detektívky, ale pre mňa netypický ľahký, oddychový žáner s nádychom erotiky - áno, bol to "babský" hit posledných rokov -  séria 50 odtieňov. Priznám sa, že pôvodne som ani len neuvažovala, že by som tieto knihy niekedy čítala, ale videla som filmy a bola som zvedavá na knižnú predlohu, pretože sa hovorí, že kniha je takmer vždy lepšia ako film - ale mňa osobne príbeh v knižnej podobe (aspoň v slovenskom preklade) sklamal ... ale o tom tento príspevok nie je ... som rada, že som sa ku knihám vrátila a dúfam, že mi to vydrží, pretože už mám kúpených zopár mojich obľúbených detektívok.

5.0
Publikované , prečtené 1124x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku