Zobraziť přihlasovací formulár

Južné Čechy

Južné Čechy

V rámci utužovania pracovných vzťahov sme v minulosti mali možnosť absolvovať niekoľko úžasných výletov po Slovensku a navštívili sme aj bratov čechov - konkrétne sme absolvovali niekoľkodňový výlet na Šumavu.

Aj keď sa to zo začiatku nezdalo, nakoniec to bol jeden z najlepších výletov vôbec. Ubytovanie sme mali zabezpečené v menšej dedinke Černá v Pošumaví - bolo jednoduché ale čisté a najúžasnejšie na ňom bolo to, že hotel Jestřábí, v ktorom sme boli ubytovaní sa nachádza priamo pri vodnej nádrži Lipno, kde sme mali možnosť vidieť nádherný západ slnka.

západ slnka na Lipne

Okrem toho asi najväčší dojem u mňa zanechala návšteva historického mestečka Český Krumlov, ktorého historická časť jednoznačne stojí za návštevu - stále dúfam, že sa mi tam ešte aspoň raz podarí vrátiť. Ak sa tam vyberiete, okrem krumlovského zámku a zámockej záhrady si nenechajte ujsť prechádzku starým mestom, ktoré je jednoducho úžasné.

Český Krumlov

Ak máte radi tajomno, tak si určite nenechajte usjť návštevu múzea tortúry (historické tresty v tej najreálnejšej podobe), ktoré sa nachádza v podzemí v centre mesta a expozícia je tak reálne spracovaná, že ešte teraz ma striasa. Navštívili sme aj expozíciu voskových figurín, ktorá sa nachádza takmer priamo oproti múzeu tortúry, ale jednoznačne najkrajšia bola prechádzka starým mestom a jeho čarovnými zákutiami. Po dobrom obede sme cestou navštívili zámok Hluboká a, ktorý rovnako stojí za pozretie. My sme ešte navštívili České Budějovice a tradá išlo sa domov ... ale na tento výlet spomínam asi najradšej zo všetkých a rozhodne odporúčam túto časť Českej republiky navštíviť.

 

0.0
Publikované , prečtené 1584x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku