Zobraziť přihlasovací formulár

Ako vrátiť život starým veciam I.

Ako vrátiť život starým veciam I.

Ako som už v niektorom článku písala, často sa nadchnem pre nejakú činnosť -  a tak tomu bolo aj pri mozaike - niekde som videla obrázok, a bolo - doma sme mali zvyšok obkladačiek, starý nepoužívaný stojan na kvety a tak som dokúpila iba lepidlo (napr. Duvilax) a hmotu na špárovanie (klasická špárovacia hmota na obkladačky) a vrhla som sa na to. Na to, že je to prvý pokus a že som vybrala nie práve najvhodnejší druh obkladačiek (s plastickým vzorom) to celkom ujde. 

Najskôr som opatrne kladivom rozbila obkladačky (asi 2 kusy, aby bola aj rezerva). Rozhodne odporúčam vybrať si hladké obbkladačky a nie ako ja s plastickým vzorom, dosť zle sa s nimi robilo. Alebo kúpiť priamo dieliky na mozaiku - ale ja som chcela skúsiť z toho, čo bolo doma. 

Starý stojan som očistila a najskôr len tak nasucho som si skúsila uložiť vzor (mala som výhodu, že stojan mal taký mini okraj - ak budete mať povrch bez okraja, treba ukladať pekne od kraja kúsky s rovnými hranami). Keď som bola so vzorom ako tak spokojná, postupne som nalepovala kúsok po kúsku, celok som nechala do druhého dňa zaschnúť a nakoniec som to zatrela rozrobenou špárovacou hmotou, ktorú som čiastočne nechala zaschnúť a vlhkou handričkou som ju opatrne  zotrela z tých miest, kde nemala byť. Nechala som úplne zaschnúť a nakoniec som akrylovými farbami a patinou namaľovala drevenú spodnú časť. Po zaschnutí bol mini stolík na svete - starý stojan bol určený na odpis, a takto nám slúži ďalej. Tak smelo do toho.

0.0
Publikované , prečtené 1766x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku