Paradajková omáčka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ks paprika
3 PL paradajkového pretlaku
2 sladkokyslé uhorky
2 klinčeky
kúsok škorice
cukor
citrónová šťava
soľ
olej
250 ml zeleninového vývaru
1 KL maizeny
petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
ku cestovinkám.
postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a paradajkový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu dusíme, potom zalejeme vývarom, osolíme.
Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájané uhorky.
Premiešame a chvíľu povaríme.
Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, dochutíme cukrom a šťavou z citróna.
Uvaríme si v osolenej vode podľa návodu cestoviny a podávame s omáčkou.
Ozdoba petržlenová vňať.