Lístkové jednohubky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto, žĺtok a lyžička vody na potieranie, na posypanie: rasca, mak, sezam, ľanové semienka, provensálske bylinky....podľa chuti. Plnka: zvoľte si plnku podľa toho, akú máte radi, ja som teraz robila zo: syrokrému, masla, bryndze a trochu mletej červenej papriky.

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm
vykrojíme rôzne tvary
preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom vymiešaným s troškou vody a posypeme koreninami. Upečieme pri teplote 190° C cca 6-7 min. dozlatista.
Upečené necháme vychladnúť. Z polky lístkového cesta mi vyšli dva plechy.
Pripravíme si plnku: syrokrém, bryndzu a zmäknuté maslo vymiešame do peny, primiešame trochu mletej červenej papriky. Plnky môžu byť samozrejme rôzne, podľa toho, čo máte radi.
Vychladnuté pečivko prekrojíme nožom /najlepšie sa krája pílkovým/, natrieme hrubšou vrstvou plnky, pridáme kúsok zeleniny /nemusí byť/ a prekryjeme druhou časťou. (Natrieme vtedy trochu aj druhú časť, aby to držalo pokope, ja som potom už len zasúvala koliesko reďkovky do hotovej - spojenej./ Ak sa oddelí kúsok cesta navrchu jednohubky, zlepíte to plnkou.
*Dobrú chuť a nazdravie!!!* Želám Vám všetkým veselého Silvestra a do nového roka veľa zdravia, lásky, pohody a vzájomného porozumenia :o)