Orieškové tyčinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielkov, 300g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250g najemno pomletých lieskových orieškov, papier na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor a vanilkový cukor. Dáme si bokom 5-7 PL vyšľahaného snehu. Do väčšej časti snehu opatrne vmiešame pomleté oriešky ( môžme zmiešať aj s vlašskými, alebo použiť len vlašské ). V pôvodnom recepte treba navlhčenými rukami tvarovať tyčinky. Raz som to takto robila a nikdy viac, takže ja som si dala tých odložených 5-7 PL snehu do jedného zdobiaceho sáčku a orieškový sneh na tyčinky do druhého a pomocou neho som striekala malé, asi 5 cm dlhé tyčinky na papier na pečenie. Hneď som ich nazdobila odloženým snehom a odloženými lieskovými orieškami. Tyčinky dáme piecť do predhriatej rúry na 150°C a pečieme asi 20 minút, v polovici pečenia som ich prikryla papierom na pečenie, aby ostali pekne biele. Z tohto množstva vyjde asi 40 kúskov. Tých odobratých 40 kúskov orieškov na zdobenie som nahradila do 250g vlašskými orechami.

neviem ako to opísať, ale ak budete zdobiacim vreckom nanášať tyčinky na papier, tak by som ich robila do výšky,moje sú hrubé, čo je fajn, nepritláčala by som ich tým zdobítkom k papieru, kým nanesiete biely sneh a nazdobíte oni jemne povolia, akoby spľasli ,ale to je len nepatrné, ale v rúre sa roztiahnu viac, aby ste ich nemali potom veľmi ploché , lebo sa budú rozpadávať
detail pred pečením
upečené
degustujeme sú bombové