Kokosové strapáče



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g hladkej múky, 80g práškového cukru, 200g kokosu, 3PL kakaa, 200g Palmarínu............Krém: 80g vlašských orechov, 120g masla, 80g práškového cukru, 1PL kakaa, 3 PL rumu...........Na ukončenie: 200g čokoládovej polevy, 50 celých lúpaných mandlí

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, cukor, kokos, kakao a palmarín spracujeme na hladké cesto, zabalíme do folie a necháme 30 minút v chlade. Potom cesto rozvaľkáme na 3mm, vykrajujeme hviezdičky. Pečieme pri 180°C asi 10 minút. Krém: maslo, cukor vyšľaháme do peny, ochutíme kakaom, rumpm a vmiešame postrúhané orechy. Hviezdičky potom po dvoch zlepujeme krémom a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec ich potrieme eozpustenou čokoládou a ozdobíme olúpanou mandľou., môže byť aj lieskový oriešok. Šupky ich zbavíme zaparením vriacou vodou.