Zebra rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kokos ( 250g ) , 1 sunar, alebo sušené mlieko ( 400g ) ja som mala Sabi plnotučné, 200g práškový cukor, 1/2 kg varovej čokolády, ak budete dávať aj na vrch ako ja, tak treba trochu viac, na tri vrstvy

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme si nad paru roztopiť čokoládu, bez pridania tuku. Zhnetieme kokos, cukor a suš. mlieko s vlažnou vodou na dobré cesto, ja som pridala asi 150ml. Cesto je trochu lepkavé, rozdelíme ho na tri časti. Rozvaľkáme ho medzi dvoma igelitovými sáčkami podľa veľkosti pripravenej dózy. Moja má rozmery 23x33cm, ak zoženiete menšiu, to nevadí, budete ho mať vyšší. Do dozy dáme prvé kokosové cesto , na to nalejeme čokoládu, nie úplne horúcu, hneď rozvaľkáme druhú časť cesta, toto sa robí rýchlo, lebo cesto tuhne, ale nič sa nedeje, lebo aj ja som si navlhčila ruky a cesto som premiesila a tak sa mi robilo ľahšie, druhé cesto dáme na ešte tekutú čokoládu, nesmie byť tuhá, nečakáme kým stuhne tie, vrstvy sa musia spojiť. Na druhé kokosové cesto dáme zase čokoládu, zase tretiu vrstvu kokosového cesta a nakoniec zas čokoládu a až trez necháme stuhnúť. Rezy sa ľahšie režú teplým nožom.

prvá vrstva kokosového cesta, ak by sta mali problém preložoť do dozy aj pomocou igelitového sáčka, tak ho tam môžte kľudne aj poplátať z viacerých častí, len spoje musia byť v jenej rovine, aby sa čokoláda ľahko rozliala po ceste
vrstva čokolády, je vidieť, že ešte nie je celkom tuhá, tak rýchlo nacapiť cesto
hotovo