Lekná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

260g hladkej múky, 180g hery, 110g práškového cukru, 2 žltky, košíčkové formičky.............Krém: 200ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 250g masla, 80g práškového cukru, 3-4 PL višňovej marmelády a ešte marmeláda na zlepovanie - tuhšia, na zdobenie, cukrová poleva, zelené potravinárske farbivo

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovn na cesto spracujeme hladké cesto a necháme v chlade odležať. Cesto potom vyvaľkáme a povykrajujeme kvietky. Polovicu upečieme na plechu vystlatým papierom a druhú polovicu upečieme vo formičkách na košíčky. Nemastila som ich ani nevysypávala múkou. Spodné časti natrieme cukrovou polevou prifarbenou na zeleno. Do stredu capneme tuhšiu marmeládu na spojenie kvietkov. Priložíme kvietok, ktorý sa piekol vo formičke a do kvietku nastriekame krém. Krém: mlieko , múku a vanilkový cukor uvaríme na kašu. maslo s sukrom vymiešame a postupne pridáme vychladenú kašu a višňovú marmeládu.

upečené spodné časti aj kvietky vo formičkách
spodné časti som potrela zafarbenou cukrovou polevou
takouto , je veľmi dobrá, nanášala som ju štetcom ako na zázvorníky
hotový krém, na toto množstvo krému by som urobila možno aj dvojnásobnú dávku cesta, alebo potom z iných lineckých narobiť rôzne tvary a máme ďalší koláč
na natreté spodky capneme marmeládu, na ňu vrchný kvietok a naplníme ho krémom
týmto krémom som naplnila aj tieto koláčiky , ale tieto sú z iného lineckého cesta
dcéra si vyrobila takéto srdiečko
hotovo