Kokosové trubičky s karamelovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g hladkej múky, 300g práškového cukru, 350g Hery, 300g strúhaného kokosu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, na pečenie kovové trubičky.........Karamelový krém: 1 salko, 200ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 250g Hery, 80g práškového cukru.......čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Salko uvaríme vo vode 2-3 hodiny, môžme aj niekoľko dní skôr. Z prísad na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme na dve hodinyodležať do chlau. Potom cesto vyvaľkáme na 3mm krubý plát, nakrájame na štvorce asi 6-7cm stranou . Natočíme na kovové trubičky, položíme na plech vyložený papierom spojom dole a upečieme. Obidva konce upečených a vychladnutých trubičiek namočíme do polevy. Keď poleva stuhne, naplníme ich pomocou zdobiaceho vrecka s tenkou špičkou karamelovým krémom. Krém: mlieko, hladkú múku, vanilkový cukor za stáleho miešania uvaríme na kašu. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne primiešame skaramelizované salko a vychladnutú kašu.

Z tejto dávky cesta je asi aj 70 trubičiek a z plnky má vystáť aj na naplnenie košíčkov s karmelovou plnkou. Mne ostal krém aj na 9 spodkov z polmesiačikov .

vyvaľkané a nakrájané cesto
namotať na kovové trubičky
spoj trochu pritlačiť a polžiť na plech s papierom, upiecť a ešte teplé stiahnuť z trubičiek
kraje namočiť do čokolády
z tejto dávky cesta mi vyšlo 70 trubičiek , 30 rožkov a 7 labiek, tei som len namočila do čokolády
trubičky naplníme pripraveným krémom, špičku na zdobiace vrecko si vyberieme, takú ktroá sa nám zmestí do trubičky
a servírujeme, ale sú lepšie keď postoja a zmäkknú od plnky