Maslová zeleninková polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Všetky prísady treba prispôsobiť množstvu polievky, ktoré chceme uvariť: 1 ČL masla, malá cibuľka, 1 väčšia mrkva, 1 malý kalerábik, 1/4 kocky zeleninového bujónu, šálka cestovín, trocha drvenej rasce, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Polievočka je veľmi jednoduchá a chutná.. možno ju papať samotnú, s pečivkom aj hriankami.

V hrnci rozpustíme maslo a na veľmi miernom plameni osmažíme na ňom cibuľku.
Na strúhadle nastrúhame mrkvičku a kalerábik na jemné rezančeky.
Zeleninku dáme do hrnca, zakryjeme a chvíľku podusíme.
Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme.
Pridáme drvenú rascu.. kto koľko má rád.. a necháme zovrieť.
Keď polievka vrie, pridáme 1/4 kocky zeleninového bujónu.. nemusíte, ale mne sa podarilo kúpiť zeleninový bujón z ekologického poľnohospodárstva a bez glutamanu sodného, takže polievočka bude vhodná aj pre maličké detičky (s menším množstvom soli).
Do polievočky vsypeme šálku polievkových cestoviniek.. opäť, kto má rád hustú polievočku, tak aj viac. Varíme, kým nie sú cestovinky hotové.