Skoricove hviezdicky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 bielka, stipka soli, 200 g jemneho kryst. cukru, 1 caj. lyzicka citronovej stavy, 175g jemne mletych mandli a 175g jemne mletych lieskovych orisekov (mozete pouzit hocijake ine mlete orechy - podla vasej chute), 2 caj. lyzicky skorice, praskovy cukor na valkanie... okrem toho aspon jednu formicku v tvare hviezdy

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov so solou vyslahame tuhy sneh, ku koncu primiesame cukor, kym sa snehova masa neleskne. Pred uplnym koncom este pridajte citronovu koru.
3 lyzice snehovej hmoty odlozime bokom a prikrijeme. Do zvysku jemne primiesame oriesky, mandle, skoricu. (ak mate mensie vajicka a tym padom menej snehu, nemusite primiesat vsetky orechy, pridavajte orechy, kym sa z toho neurobi tuhe cesto, ktore ale drzi pohromade). Cesto prikrijeme a nechame stat v chladnicke. Trubu vyhrejeme na 160° (teplovzdusnu na 140°, plyn na stupni 1).
Pripravime si 2 plechy, ktore vystelieme papierom na pecenie. Cesto vyvalkame na pocukrovanej doske na hrubku cca 8mm (nie tensie, lebo potom za vysusia). Vykrajume z neho hviezdicky a ukladame na plech s rozostupom asi 1,5 cm.
Rozlozene hviezdicky potrieme zvyskom bielkovej hmoty a pecieme asi 10-12 min. Vyberame z truby kym je snehova poleva este biela ;)... a nechame vychladnut.

hviezdicky pripravene na pecenie
upecene, vychladnute na tacke s ostatnymi kolacmi ;)