Tvarohový koláčik- strúhaný:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400g hladká múka, 150g práškový (bez problémov aj trstinový) cukor, 1 celé maslo 250g, 1 prášok do pečiva, 3-5 g dobrého kakaa (Holandské), 1 žĺtok.
Plnka: 3x 250g tvaroh, 250g práškového sukru, 3 žĺtka, 1 vanilkový cukor, sneh zo 4 bielkov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup vedľa fotiek:)

Je to drahší koláčik, ale zas dobrý spôsob ako deti zjedia bez problémov tvaroh:) 3 deti 3 tvarohy:))
Čiže prísady, chýba mi tam múka:) aj vanilkový cukor a prášok do pečiva:)
pripravíme si všetko na cesto, a miesime pokiaľ z neho cesto nebude:) Trvá to trochu dlhšie ale razzzz z neho hnedá hrudka bude:))
keď je cestíčko už pokope:) vložíme ho na 30 minút do mrazničky, alebo na 2 hodiny do chladničky.
kým sa cesto chladí:) urobíme si pomaly plnku, a namočíme hrozienka do rumu (kto nemá rád hrozienka tak tam vôbec nemusia byť).
Zmiešame tvaroh so žĺtkami, cukrom, vanilkovým cukrom a snehom z bielkov.
spomínané bielka
spolu jemne zmiešame
hrozienka krásne odpočívajú v rume:)
na vymastený a múkou vysypaný plech nastrúhame 1/2 cesta na spodok plechu. potom vylejeme plnku a druhú polku cesta nastrúhame navrch. Strúhame na hrubom strúhadle. Zvyčajne to pečiem na obdĺžnikovom plechu, len našla som si fotku v tortovej forme:) Vtedy je ale koláč dosť vysoký.
a šupneme do rúry piecť. Na 150 stupňov približne 30-40 minút, záleží od rúry.
A je hotovo:) Necháme vychladnúť. Najlepší je na druhý deň, žiaľ u nás nevydrží:)))
Medzitým sa mi najmladšie dieťa uložilo spať:)) Tak prajem dobrúúúú chuťťť. Je výbornýýý.