Zemiakové štrudle(závin)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g polohrubej múky,1prdopeč, špetka soli,250g pasirovaných zemiakov uvarených v šupke, 120g práškového cukru,1/2 balíčka vanilkového,2 vajcia,70g masla, 200g marhuľovej marmelády

POSTUP PŘÍPRAVY

Z hore uvedených prísad,okrem marmelády, vypracujeme cesto,rozdelíme na polovicu,vyváľame asi na pol prsta,potrieme rozriedenou marmeládou a zvinieme do rolády. Tak isto spravíme aj s druhou polovicou.Pečieme pri miernej teplote do zlatova.Neviem či to bude tento recept,ale takýto som našla.
Tento recept má už niekoľko desiatok rokov,a pochádza zo starého receptára Dr.Oetkera,ktorý som zdedila po mojej starkej.Ešte som ho nepiekla,tak neviem pri akej teplote by sa mal piecť.Taktiež neviem aká múka by tam mala ísť,lebo v origináli je napísaná iba ,múka,.Tak som napísala polohrubú.