Kuracia kari polievka s ryžou na grécky spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie chrbty na vývar alebo bujón * voda * soľ * celé čierne korenie * koreňová zelenina alebo jeden sáčok mrazenej zeleniny * ryža * 2-3 vajcia alebo samotné bielky * citrón * bylinková soľ * kari korenie *

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak si chcete uľahčiť prácu, uvarte polievku z bujónov a mrazenej zeleniny, ak si ju chcete umelo predĺžiť a zhoršiť, uvarte silný vývar s koreňovou zeleninou a keby ste sa rozhodli pre kompromis, uvarte vývar z kuracích chrbtov a mrazenej zeleniny.

1. Dajte variť kuracie chrbáty, vodu osoľte, okoreňte, pridajte vegetu,
2. ... asi po hodine varenia pridajte zeleninu a varte dovtedy, kým bude zelenina skoro uvarená - nejakých 20 minút.
3. Potom vyberte kosti a oberte mäso.
4. Obraté mäso vráťte späť do polievky variť,
5. pridajte prepláchnutú ryžu a uvarte do skorouvareniaryže :-)))
6. Polievku urobí gréckou /vraj/ nasledovná "zápražka": nachystajte si vajíčka - ja som dala samotné bielky (mala som ich v mrazáku ešte od Vianoc), nachystajte si kopec korenia kari, bylinkovú soľ a polovicu citróna.
7. Kari pridajte koľko chcete, ak Vám chutí, osoľte, pridajte skoro celú polovicu citróna.....
8. a vlejte do polievky. Varte chvíľočku, pokiaľ sa vajcia zrazia a vypnite.
9. Nech Vám šmakuje :-) Nám šmakovala, dokonca aj 3-ročnej dcérke.