Bravčové mäso po uhorsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové stehno – jedno balenie (cca 700 g) * cibuľa * mletá červená paprika * soľ, resp. bylinková morská soľ * 1-2 rajčiny * diétny salám * cesnak * šľahačková smotana * kečup *

POSTUP PŘÍPRAVY

Kukukukukuk nižšie:

1. Keď sa Vám zacnelo po bravčovom mäsku, pridávam tento recept: bravčové stehno nakrájame na rezne, osolíme, postrašíme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením z oboch strán.
2. Potom ich cez igelitový sáčok rozklepeme, aby korenie a mletá paprika "zasadla" do mäsa.
3. Na dno jenskej misy alebo pekáča naukladajte na kolieska nakrájanú cibuľu,
4. ... na to naukladajte mäso....
5. .... rajčiny......
6. .... salám....
7. ... a urobíme omáčku: v šľahačkovej smotane (dala som necelé veľké krabicové balenie) rozmiešame kečup,
8. .... cesnak.....
9. a opepříme, osolíme a ak máte sójovú omáčku, worcesterovú omáčku, alebo iné pochutiny, ktoré máte radi, kľudne pridajte. Dobre vymiešajte,
10. ... nalejte na mäso,
12. prikryte pokrievkou alebo alobalom a pečte 1,5 hod. pri 250 stupňoch.
13. Výborne chutí s ryžou, aj zemiakmi, dokonca aj s chlebom a ako vždy, čerstvým šalátom. Brú chuť!